Un tragic incident a avut loc sâmbătă în zona dintre localitățile Dumbrăvița și Perișor din județul Bistrița-Năsăud. Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani a fost descoperit decedat în apropierea unui incendiu de vegetație uscată, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

La fața locului au intervenit prompt un echipaj de pompieri, serviciul voluntar pentru situații de urgență al comunei Spermezeu și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud. Cu toate eforturile depuse, bărbatul, căruia i se estimează vârsta la aproximativ 80 de ani, a fost găsit decedat în apropierea focarelor de incendiu.

ISU Bistrița-Năsăud a reiterat că arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă, indiferent de forma de proprietate a terenului. Nerespectarea acestor prevederi legale constituie o contravenție și este sancționată cu amenzi considerabile, de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Eforturile de monitorizare a zonelor agricole vor continua atât în acest sfârșit de săptămână, cât și în perioada următoare, având în vedere prognozele care anunță temperaturi ridicate, peste valoarea medie specifică acestei perioade.

coral