Încă 3 decese au fost înregistrate, ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 11.

Este vorba despre:

Un bărbat de 59 ani, pacient al spitalului județean Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data decesului: 22 martie 2020.

O femeie de 80 ani, pacientă în același spital, fără posibiliă expunere precizată. Data decesului: 23 martie 2020.

Un bărbat de 71 de ani, pacient al spitalului din Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data decesului: 23 martie 2020.

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator.

Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente (boli cardiovasculare, diabet).

Decesele au fost raportate la INSP abia marți seară, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Spitalul județean de urgență din Suceava este în centrul unui scandal după ce zeci de cadre medicale au fost depistate cu infecție cu coronavirus după decesul a doi pacienți care au murit de COVID-19.

70 de cadre medicale de la spitalul județean din Suceava au fost depistate cu Covid-19: 27 de medici, 30 de asistenți și 13 infirmiere. Alte zeci au fost testate marți.

Directorul medical al spitalului este acuzat de cadrele medicale că i-a convocat la spital pentru luni dimineață, printr-un mesaj trimis duminică noaptea la ora 1.00, indiferent dacă sunt sau nu în izolare, cu amenințarea că le vor fi desfăcute contractele de muncă, mesajul fiind dat cu invocarea unui așa-zis „ordin de ministru”. După ce au stat câteva ore la rând în frig, grămadă, în așteptarea testării lor, cei mai mulți dintre ei au fost trimiși acasă, spunându-li-se că nu mai sunt teste pentru a fi diagnosticați, relatează Digi 24 care a intervievat-o pe una dintre asistente. coral