News Flash:

Un bărbat de 50 de ani, fără comorbidități, a murit de Covid-19, în Cluj-Napoca

19 Octombrie 2020
984 Vizualizari | 0 Comentarii
bolnav covid

În vreme ce peste tot în ţară creşte numărul de infectări şi, odată cu el, şi numărul de decese, continuă petrecerile de nuntă şi de botez ori mesele festive.

Asta, în ciuda tuturor interdicţiilor. Tulburător este că în aceeaşi Românie, medicii, din ce în ce mai epuizaţi, sunt puşi în fața unor situaţii limită.

În secţiile de terapie intensivă, chiar sub ochii lor, se sting şi pacienţi care înainte de Covid nu aveau şi alte boli. S-a întâmplat la Cluj, în cazul unui bărbat în putere.

Un pacient de aproximativ 50 de ani, fără alte boli, s-a stins la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca. De loc din judeţul Sibiu, s-ar fi infectat la un eveniment în familie şi, în urmă cu o lună, a ajuns Cluj, direct la terapie intensivă.

Milena Man, medic primar pneumolog, Spitalul Clinic „Leon Daniello”: „Familia a adus plasmă de la Timişoara, practic acest pacient, fără comorbidități, fără să fie bătrân, a fost tratat cu tot ce aveam la dispoziţie - plasmă cu anticorpi, de metode noninvazive de ventilaţie - pentru acest pacient s-a făcut tot ce s-a putut face”.

CITEȘTE ȘI:

FOCAR la Clujana, spital suport pentru pacienții cu COVID-19. 12 cadre medicale, infectate!

Bărbatul a făcut trei complicaţii grave la plămâni despre care medicii spun că nu le-au mai întâlnit la alţi pacienţi. Detaliile sunt tulburătoare.

Marius Bărbat, medic ATI la Spitalul Clinic „Leon Daniello”: „A dus la degredare progresivă şi la deces. Pleura de pe plămâni a explodat şi a intrat aer în cavitatea toracică”.

Potrivit raportărilor oficiale, un singur pacient din cei 58 decedaţi în ultimele 24 de ore era fără comorbiditati.

La nivel naţional, numărul total al infectărilor cu SARS-COV-2 a trecut deja de 180.000.

Aproape jumătate dintre judeţele ţării au o rată de infectare de peste 1,5 la mia de locuitori. Judeţele Vâlcea şi Alba se apropie de o incidenţă de 3 la mie.

CITEȘTE ȘI:

Un medic din Cluj îi îngrijește pe bolnavii de COVID-19 punand în practică ce a învățat în Italia

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

covid-19 deces comorbiditati spital cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1449 (s) | 33 queries | Mysql time :0.059895 (s)