Expertul Hendrik Streeck a facut un studiu in localitatea Heinsberg, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Germania.

Acesta sustine ca riscul de a te infecta cand esti in public este minim.

Studiul pe care expertul Hendrik Streeck l-a facut, arata ca exista ca e o probabilitate foarte redusa de a te infecta atunci cand esti in public.

Coronavirusul nu rezista decat extrem de putin pe suprafete, sustine virusologul.

Virusolog german de top Hendrik Streeck spune ca sunt sanse extrem de mici ca cineva sa se infecteze cu coronavirus atunci cand merge la cumparaturi, la coafor sau la restaurante.

Hendrik Streeck contrazice una din teoriile pe care oamenii le-au tot auzit in ultima perioada si anume ca acest virus ar rezista pe suprafete.Streeck e profesor de virusologie si directorul Insistutului de Virusologie si Cercetare HIV al Universitatii din Bonn.

A facut un studiu in localitatea Heinsberg, epicentrul epidemiei de COVID-19 din Germania.

Orasul are cam un sfert de million de locuitori, 1.400 de cazuri confirmate si 46 de morti din cauza coronavirusului

.„Nu exista niciun risc semnificativ sa te infectezi atunci cand mergi la cumparaturi. Am luat mostre de pe clante, telefoane si toalete si nu am reusit sa cultivam virusul in laborator, pe baza acestor probe”,a declarat virusologul pentru RTL Today.Expertul german a explicat si cum poate lua COVID-19:

„E nevoie ca o persoana infectata sa tuseasca pe mana, sa atinga imediat o clanta si tot imediat o a doua persoana sa atinga acea clanta si apoi fata”, sustine el.

Si un alt virusolog german, Christian Drosten, a venit cu precizari similare. A spus intr-un interviu despre coronavirus ca acesta se usuca rapid si singurul mod prin care poate fi contactat e sa se inhaleze pur si simplu secretii care contin COVID-19. scrie ciao.ro coral