Poliţiştii clujeni fac un apel public pentru identificarea unei persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda “Accidentul”. În plasă au a căzut o bătrână din Cluj-Napoca care a dat 2000 de euro, iar alte două era să fie păcălite.

Potrivit IPJ Cluj, în cursul zilei de ieri, pe raza municipiului Cluj­Napoca s­au înregistrat 3 înșelăciuni prin metoda ,,accidentul”, două în forma tentativei, iar una în formă consumată. Persoanele vătămate sunt femei în vârstă, de 67­-71 de ani, din Cluj Napoca). Intr­un singur caz au fost dați bani, respectiv 2.000 de euro, bani care ar fi fost necesari pentru o ,,interventie chirurgicală”. Bărbatul care a colectat banii a fost filmat de camere de supraveghere, dar calitatea imaginilor lasă de dorit.

Cei care pot oferi detalii despre persoana din imagini, bănuită de implicare în comiterea faptelor de înșelăciune, sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112, pentru a veni în sprijinul polițiștilor! Se pare că acest gen de înșelăcune persistă, in pofida mediatizarii intense. Polițiștii de investigații criminale desfășoară activități pentru identificarea, depistarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate în comiterea acestui gen de fapte.