Un bărbat din Mexic a scăpat viu după ce a fost împuşcat în cap de două ori, dar gloanţele au ricoşat din craniu. Medicii n-au ştiut ce să spună, Poliţia a găsit o explicaţie.

Un bărbat din Mexic poate considera că s-a născut a doua oară după ce a fost împuşcat în cap, de la mică distanţă, dar a scăpat cu doar câteva zgârieturi. Incidentul s-a petrecut pe o stradă din Mexico City.

Potrivit presei mexicane, la începutul lunii august un bărbat identificat doar ca Francisco a fost împuşcat în cap, de două ori, în timp ce se plimba printr-un cartier din Mexico City. Cel care l-a împuşcat a tras de mică distanţă, dar bărbatul în vârstă de 40 de ani a supravieţuit după ce gloanţele au ricoşat pur şi simplu din craniul lui.

Medicii nu prea au ştiut să explice cum a fost posibil aşa ceva, dar poliţiştii care au investigat cazul au găsit o posibilă explicaţie. Experţii din poliţia mexicană sunt de părere că a fost un cumul de factori, iar bărbatul se poate considera extrem de norocos. După analiza armei şi a cartuşelor, s-a stabilit că gloanţele erau foarte vechi, praful de puşcă era neobişnuit de umed, iar arma era de un calibru mic, cu ţeava scurtă, iar asta a redus considerabil din viteza şi forţa de penetrare a gloanţelor.

Bărbatul care a tras a fost prins la scurt timp de câţiva agenţi de pază ai unui supermarket din apropiere şi predat poliţiei. Poliţiştii mexicani nu au dezvăluit presei motivul atacului.