Un șofer beat a avut parte de surpriza vieții sale în centrul Clujului. Când s-a urcat la volan deși era sub influența alcoolului nu se aștepta ca la un moment dat să primească o corecție de la alți conducători auto aflați în trafic.

Cum a fost depistat șoferul beat de alți conducători auto

Conducătorilor auto care au intervenit pentru a-l opri pe șoferul beat din cauza căruia ar fi putut avea loc o tragedie nu le-a fost greu să-l depisteze în trafic. Bărbatul a făcut dezastru în centrul Clujului.

Șoferul beat mergea în zig-zag cu o autoutilitară. A trecut de pe o bandă pe alta fără să se obosească să semnalizeze. La un moment dat, a trecut pe lângă o coloană de mașini și a rupt oglinda unui microbuz, dar nici vorbă să oprească.

Deja la acest moment un alt conducător auto îl claxonase pentru mersul în zig-zag și începuse să-l filmeze. Șoferul beat, însă, a părut că nu aude nimic. Alți șoferi au făcut manevre pentru a-l evita.

Bărbatul aflat sub influența alcoolului a intrat și pe contrasens, unde a lovit un troleibuz în care se aflau călători. Nu s-a oprit nici de data aceasta. Și-a continuat drumul, a frânat la un semafor, dar nu s-a hotărât pe ce bandă să rămână, ala că a oprit pe diagonală.

Ce au spus șoferii care au intervenit

Un alt conducător auto i s-a alăturat celui dintâi și în cele din urmă au reușit împreună să-l blocheze în trafic pe șoferul beat, astfel încât să evite producerea unei tragedii. În plus, cei doi s-au asigurat că bărbatul nu va fugi înainte de sosirea polițiștilor.

“Am reuşit la un semafor să-l imobilizăm cu ajutorul unui şofer de la CTP, luându-i cheile din contact, am aşteptat să vină agenţii de la poliţia rutieră”, a spus unul dintre conducătorii auto care au intervenit.

Ce s-a întâmplat cu șoferul beat după ce a fost oprit de alți conducători auto

În urma acestor scene ce s-au petrecut în centrul Clujului, șoferul care conducea sub influența alcoolului când a fost oprit de alți conducători auto a fost reținut pentru 24 de ore.

“În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a găsit o concentraţie de 1,70 de mg/l alcool pur în aerul expirat”, a spus purtătoruk de cuvânt IPJ Cluj, Andreea Vişan.

Însă, concentrația de alcool din sânge era aproape dublă. Bărbatul a fost condus la un spital pentru a-i fi recoltate probe biologice şi pentru a-i fi stabilită alcoolemia.