Un profesor clujean a postat un mesaj emoționant pe Facebook, în care le mulțumește unor studente cu suflet, care l-au făcut să creadă "într-o minune de Crăciun."

"Undeva în Mănăștur, înainte de Crăciun, 2020…
Ele sunt Rubin și Reka, două studente la Filosofie. El este cardul meu bancar, pierdut de mine, găsit de ele. Nu știam de ce vineri dimineața se înroșeau liniile de telefon, whatsapp, messenger… Eram somat din toate părțile de prieteni și rude. Când m-a sunat Mihaela, am înțeles că ceva important se petrece în univers. Și atunci am realizat ce se întâmplase în seara precedentă între Petrom și McDonald's.

La întâlnire, domnișoarele, suflete de artist, erau mai îngândurate decât mine. Își cereau iertare. Mă asigurau de onestitatea lor. Făcuseră muncă de cercetare ca să afle identitatea posesorului. Alertaseră prietenii comuni. Îmi scriseseră. Verificaseră validitatea obiectului printr-o plată nesemnificativă. După ce am sunat-o pe Rubin, mi-au dat întâlnire la BT (rapid, în cinci minute) pentru că trebuiau să extragă câțiva bănuți de pe cardul lor și să mi înapoieze. Apoi au zâmbit (sunt sigur, priviți-le ochii) de sub mască. E surâsul omului împăcat cu sine, cu ceilalți și cu Cerul, fiindcă a făcut ceea ce trebuia.

Să fie asta o minune de Crăciun? Și nu mă refer la bani, ci la oameni. Cred că (nu) numai în Cluj se întâmplă așa ceva. Aș vrea ca Rubin și Reka să se multiplice în fiecare suflet de român.
Ce lecție de omenie! Bravo, fetelor!

P. S. Prieteni, ați pățit și voi una ca asta?", a scris profesorul Gabriel Braic pe pagina sa de Facebook. 

coral