Un bărbat care a plecat din comuna vasluiană Pădureni de mulți ani a fost surprins să constate i s-a pus poprire pe cont la câteva ore după ce a făcut un comentariu pe un grup de socializare în care a afirmat că în comuna Pădureni nu s-a schimbat nimic în ultimii 15 ani.

Zilele trecute, un tânăr care provine din comuna vasluiană Pădureni a trecut printr-o situație incredibilă. Bărbatul a făcut un comentariu critic la o postare de pe un grup de socializare, în care care sublinia stadiul în care este modernizarea localității.

„Eu sunt plecat de câțiva ani la muncă în Constanța, dar prin intermediul rețelelor de socializare mai urmăresc ce se petrece acasă. Duminică am văzut pe un grup creat special pentru locuitorii Pădureniului, o postare despre cât de minunată e comuna noastră, și cum au fost scoși locuitorii ei din sărăcie. Am lăsat următorul comentariu scurt: «Am plecat de acolo de mai bine de 15 ani și ce credeți, am fost recent și e la fel ca și atunci». Atât. Nu am înjurat, nu am jignit pe nimeni, mi-am spus doar punctul de vedere”, și-a început povestea bărbatul.

La scurt timp după aceea, a aflat că contul său a fost poprit din cauza unei amenzi pe care a primit-o cu treisprezece ani înainte, de care autoritățile din Pădureni și-au amintit doar acum.

„Luni, a doua zi, în jurul orei 12:00, am primit un mesaj de la bancă cum că Primăria Pădureni mi-a pus poprire pe cont pentru o amendă de 138 de lei, luată în urmă cu 13 ani. Fusesem prins pe scuter fără a purta cască, iar polițistul m-a amendat. Deși a trecut atâta timp de atunci, angajații Primăriei Pădureni și-au adus aminte abia săptămâna asta că am de plătit acea amendă. Sunt convins că poprirea a venit ca urmare a acelui comentariu pe care l-am lăsat pe rețelele de socializare, însă am preferat să pun totul pe seama unei simple concidențe”, susține tânărul.

Primar: „Fiecare e liber să scrie ce vrea”
Primarul comunei Pădureni, Temistocle Diaconu, a explicat care este procedura conform căreia se încasează amenzile.

„Fiscul ne-a transferat nouă sarcina de a încasa aceste amenzi. Din păcate, nu ni s-a comunicat și data când au fost întocmite acele procese verbale. La noi în sistem apare doar ca debitori. Una din măsurile trasate de Curtea de Conturi chiar asta spune, să terminăm odată cu aceste amenzi. Ori le trimitem în instanță, ori colaborăm cu băncile pentru a impune popriri, ori le transformăm în zile de muncă pentru comunitate. Printre multe altele, cei de la Contabilitate cu asta se ocupă în perioada asta, cu găsirea de soluții pentru rezolvarea problemei amenzilor. Nu le-am dat noi, dar noi ne certăm cu oamenii pentru că trebuie să le încasăm, altfel ni se impută nouă, instituției”, a precizat edilul, potrivit adevarul.ro.

Primarul spune că angajații instituției nu s-au răzbunat pe tânăr pentru comentariul pe care l-a postat.

„Despre bătaia în secția de Poliție eu nu am auzit, dar refuz să cred că ar fi posibil așa ceva. Cetățeanul respectiv a lucrat și la primărie, a fost un angajat bun, care nu a făcut probleme, nu știu în ce împrejurare a ajuns să fie bătut, dacă e adevărată această informație. Noi nu îngrădim libertatea de exprimare a nimănui, fiecare e liber să scrie ce vrea, vă asigur că nu ne răzbunăm pe cei care lasă comentarii negative la adresa instituției”, a declarat edilul, potrivit Vremea Nouă.