Experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, despre 10 cele mai interesante joburi de vară și salariile pentru fiecare din acestea

Vara este momentul ideal pentru a profita de oportunitățile de muncă sezoniere. Fie că ești în vacanță și cauți joburi pentru studenți sau pur și simplu dorești să îți suplimentezi veniturile cu ajutorul unor locuri de muncă plătite la zi, munca sezonieră îți poate oferi multă flexibilitate, experiențe valoroase și posibilitatea de a explora noi domenii.

În acest articol, scris cu ajutorul experților de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, explorăm cele mai interesante locuri de muncă pentru sezonul estival și analizăm care sunt nivelurile salariale la care te poți aștepta în fiecare din aceste roluri.

  • Lucrător în turism

Locații: Stațiuni de pe litoral, zone montane, orașe cu turism dezvoltat

Salarii: 2.000 – 4.000 RON

Industria turismului înflorește în special în timpul verii, oferind numeroase locuri de muncă sezoniere. Poți fi recepționer la hotel, ghid turistic, agent de turism, personal tehnic sau de curățenie. De asemenea, restaurantele și barurile din stațiunile turistice angajează suplimentar bucătari, ospătari și hostese, pentru a face față afluxului de turiști. Veniturile variază în funcție de locație și de tipul de job, dar de obicei acestea sunt completate cu tips.

  • Salvamar

Locații: Plaje, piscine publice, parcuri acvatice

Salarii: 2.500 – 5.000 RON

Dacă înoți bine și ai și o certificare de salvamar, aceasta poate fi o opțiune excelentă pentru munca sezonieră. Salvamarii sunt responsabili de siguranța înotătorilor și trebuie să fie mereu vigilenți. Pe lângă salariul de bază, unele joburi oferă beneficii suplimentare, cum ar fi cazare sau mese gratuite.

  • Animator pentru copii

Locații: Hoteluri, cluburi pentru copii, tabere de vară

Salarii: 2.000 – 4.000 RON

Animatorii pentru copii sunt responsabili de organizarea și desfășurarea activităților de divertisment pentru cei mici. Acestea includ jocuri, ateliere de creație, spectacole și competiții. Dacă îți place să lucrezi cu copiii și ai o personalitate energică și creativă, acest job poate fi foarte satisfăcător pentru tine. De asemenea, vei câștiga experiență valoroasă în domeniul educației și al divertismentului.

  • Culegător de fructe

Locații: Livezi și ferme din zone rurale

Salarii: 1.500 – 3.500 RON

Culegătorii de fructe sunt căutați în timpul verii, când recoltele sunt în plină desfășurare. Această muncă este solicitantă fizic, dar oferă oportunitatea de a lucra în aer liber și de a te conecta cu natura. Veniturile variază în funcție de tipul de fructe și de volumul recoltei, iar unele ferme mai oferă și cazare sau mese pentru lucrători.

  • Instructor de sporturi nautice

Locații: Stațiuni de pe litoral, centre de sporturi nautice

Câștiguri: 2.500 – 6.000 RON

Dacă ești pasionat de sporturile nautice și ai certificările necesare, poți lucra în calitate de instructor de windsurfing, kitesurfing, scufundări sau alte sporturi acvatice. Aceste joburi sunt bine plătite și îți oferă oportunitatea de a petrece timpul pe apă și de a îți perfecționa abilitățile în sportul preferat.

  • Asistent vânzări în magazine de sezon

Locații: Magazine de pe litoral, stațiuni turistice, parcuri de distracții

Salarii: 1.800 – 3.500 RON

Magazinele de suveniruri, articole de plajă sau alte produse specifice sezonului estival angajează adesea personal suplimentar pentru a face față cererii crescute. Asistenții de vânzări sunt responsabili de ajutarea clienților, gestionarea stocurilor și menținerea magazinului într-o stare bună. 

  • Personal pentru evenimente și festivaluri

Locații: Festivaluri de muzică, evenimente sportive, târguri

Salarii: 2.000 – 4.500 RON

Vara este sezonul festivalurilor și al evenimentelor de toate tipurile. Organizatorii acestor evenimente au nevoie de personal temporar pentru diverse roluri, cum ar fi coordonatori de voluntari, agenți de securitate, personal de curățenie sau vânzători de bilete. Această muncă este adesea dinamică și îți oferă șansa de a participa la evenimente foarte interesante.

  • Instructor de fitness, yoga sau pilates

Locații: Stațiuni turistice, centre de wellness, plaje

Salarii: 2.500 – 5.500 RON

Dacă ai o certificare în fitness, yoga sau pilates, poți lucra în calitate de instructor în diverse locații de vară. Stațiunile turistice și centrele de wellness angajează adesea instructori pentru a le oferi oaspeților clase de fitness, yoga sau pilates. 

  • Personal în parcuri de distracții

Locații: Parcuri de distracții, parcuri acvatice

Salarii: 2.000 – 4.000 RON

Parcurile de distracții și parcurile acvatice angajează personal sezonier pentru diverse roluri, cum ar fi operatori de atracții, personal de curățenie, vânzători de bilete și lucrători în restaurante. Aceste locuri de muncă sunt adesea foarte dinamice și îți oferă ocazia să interacționezi cu o mulțime de oameni.

  • Livrator de mâncare

Locații: Orașe mari, zone turistice

Salarii: 2.000 – 4.000 RON

O dată cu creșterea popularității serviciilor de livrare de mâncare, crește și cererea pentru livratori, în special în timpul verii, când oamenii preferă să comande mâncare la domiciliu sau acolo unde se odihnesc și se distrează. Aceasta opțiune este extrem de flexibilă, pentru că îți permite să lucrezi în timpul liber și să câștigi bani suplimentari din tips.

În concluzie, munca sezonieră de vară oferă o varietate de oportunități pentru cei care își doresc să câștige bani și să acumuleze experiență într-un timp relativ scurt. Indiferent de domeniul ales, aceste joburi îți vor genera niște venituri, dar și ocazia de a cunoaște noi oameni și locuri. Fie că optezi pentru un rol în turism, agricultură, sporturi nautice sau evenimente, vara ta se poate transforma într-o perioadă productivă și plină de experiențe memorabile.

Prin alegerea unui loc de muncă sezonier potrivit pentru tine, îți vei îmbunătăți abilitățile, vei câștiga bani, și vei avea ocazia să te bucuri de frumusețea și de dinamismul sezonului estival. Fii deschis la noi experiențe și profită de oportunitățile pe care fiecare vară ți le oferă!