PSD propune un stimulent de 500 de euro pentru profesori. Marius Ciolacu consideră că profesorii se află în linia întâi la fel ca și medicii.

Liderul PSD a anunțat un proiect de lege care va fi dezbătut de Senat săptămâna viitoare. El consideră că profesorii merită acest stimulent pentru că se expun riscului de infectare cu noul coronavirus.

„Am hotărât ca luni Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege cu stimulentul pentru profesori, deoarece PSD consideră că în acest moment profesorii sunt în linia întâi, la fel ca și medicii”, a spus Marcel Ciolacu, marți, după ședința conducerii PSD.

Profesorii ar putea primi stimulent ca cel al medicilor

Președintele PSD a precizat că e vorba de un stimulent identic cu cel al medicilor, de 500 de euro. Dacă proiectul va fi votat marțea viitoare la Camera Deputaților, va fi trimis către promulgare.

„Vom vedea ce va face președintele României, dacă va ataca și această lege la CCR sau nu”, a mai spus liderul PSD.

Solicitarea PSD-ului vine în contextul campaniei electorale pentru alegerile locale ce vor avea loc la data de 27 septembire. Șansele profesorilor să primească banii până atunci sunt minime, prin urmare cadrele didactice s-ar putea bucura doar de o promisiune electorală.