USR Cluj a remis pe adresa redacției următorul comunicat de presă:

În decursul zilei din 25 iulie 2019, Cătălin Sălăgean, președinte USR Cluj a depus, în numele filialei, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, un denunț cu privire la faptele de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și înșelăciune împotriva a trei persoane: Baciu Maria Simona, fosta directoare a Salinei Turda, Moldovan Adrian Petru, consilier local ALDE Turda și Popa Ioana Andreea, concubina consilierului local ALDE Turda.

Faptele celor trei, semnalate de presa locală din Turda, au adus un grav prejudiciu Salinei Turda, un important obiectiv turistic de interes național și internațional. Prejudiciul  material este cauzat de modul defectuos în care au fost comercializate, cu implicarea persoanelor denunțate, produsele cosmetice vândute în cadrul magazinului de suveniruri din incinta Salinei Turda.

coral

Denunțul este însoțit de o serie de documente privind înființarea a 3 societăți comerciale prin intermediul cărora produsele au fost importate, reambalate și apoi vândute Salinei Turda pentru a fi comercializate în magazinul de suveniruri din incinta obiectivului turistic, înregistrarea mărcilor de cosmetice utilizate cât și registrul achizițiilor publice directe realizate de Salina Turda.

Modul în care societățile comerciale implicate au fost înființate, legăturile lor de afaceri, proveniența neclară a produselor cosmetice comercializate, nerespectarea normelor privind importul, producerea, ambalarea și comercializarea produselor cosmetice ridică semne de întrebare serioase cu privire la legalitatea faptelor și respectarea reglementărilor în vigoare cu privire la calitatea produselor cosmetice. 

USR Cluj consideră că este o datorie civică și un act de responsabilitate să aducă în atenția instituțiilor abilitate faptele care prezintă semne clare de încălcare a legii. Este obligația legală a acestor instituții să cerceteze și să îi tragă la răspundere pe cei care încalcă legea și aduc prejudicii statului român. Tăcerea și toleranța față de încălcarea legii sunt parte din lungul drum care a dus corupția din România la cote extreme, afectând negativ calitatea vieții tuturor românilor, aducând grave prejudicii statului român și erodând încrederea cetățeanului în instituțiile statului. 

Vrem să aducem mai multă transparență și legalitate în administrațiile locale și în companiile publice din județ, și vom sesiza organelor abilitate toate faptele ilegale pe care le întâlnim.