Alegerea decorațiunilor textile se numără printre cele mai relaxante și plăcute activități, mai ales pentru femei, întrucât este cunoscut faptul că acestea au un simț al esteticului mult mai dezvoltat față de bărbați și că acordă o atenție deosebită detaliilor. Dacă simți nevoia să redecorezi spațiul în care trăiești sau te-ai mutat recent și îți dorești ca totul să fie aranjat cu maximă precizie, începe cu o draperie potrivită, care să îți confere acea stare de bine la simpla vedere. Chiar dacă există designeri de interior care lasă acest detaliu pe ultima sută de metri și preferă să se axeze pe alegerea pieselor de mobilier, tu poți începe să îți decorezi locuința după bunul plac. Să spunem că ai văzut în magazine o draperie care crezi că s-ar potrivi perfect într-o anumită cameră. De ce să nu o alegi, în ciuda faptului că nu ai decorul complet? Pune-ți creativitatea la încercare și decorează mai ceva ca în reviste pornind chiar de la o simplă draperie. Învață cum să alegi cel mai potrivit model pentru fiecare încăpere din locuința ta.

Pentru camerele mici, alege o draperie de forma ferestrei

Nu toate camerele sunt spațioase și luminoase, prin urmare va trebui să îți adaptezi viziunea referitoare la design în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. În camerele de dimensiuni reduse, caută o draperie de forma ferestrei, întrucât aceasta va crea un echilibru vizual și va da impresia de spațiu aerisit. Îndreaptă-ți atenția către culori deschise și nuanțe delicate, pastelate, astfel încât să creezi senzația de și mai mult spațiu în încăpere. Poți opta pentru culori precum piersică, lila sau turcoaz, sau poți miza pe simplitatea și rafinamentul bejului. Pe oricare dintre acestea ai alege, ține cont și de calitatea materialului draperiilor, întrucât acesta poate influența enorm aspectul camerei. Pentru camerele mai puțin luminoase, alege o draperie transparentă, care să permită intrarea luminii naturale.

Optează pentru o draperie cu imprimeuri într-un decor simplu

Dacă ai o cameră simplu amenajată, cum ar fi livingul, camera de oaspeți sau chiar dormitorul, alege să îi oferi puțin dinamism cu ajutorul unui model sofisticat de draperie. Poți alege un model cu imprimeuri sau jocuri abstracte, astfel încât să armonizeze decorul încadrat de mobila cu tapițerie uni, finisajele cuminți și tonurile neutre. Dacă piesele de mobilier aparțin stilului modern, poți alege o draperie cu model geometric sau imprimeuri clare. În schimb, dacă îți dorești să faci din acel spațiu intim cel mai plăcut loc de relaxare în doi, alege imprimeuri în stil romantic, precum florile. Pe de altă parte, într-un decor foarte încărcat, alege o draperie cât mai simplă, din mătase naturală, care să potențeze vizual atât stilul pieselor de mobilier, cât și cromatica acestora.

Caută o draperie cu motive hazlii pentru camera copiilor

Camera unei fetițe sau a unui băiețel are nevoie de multă creativitate, astfel încât să reușești să îi redai copilului tău atmosfera de joacă de care are nevoie. Așadar, alege o draperie cu motive hazlii, precum animăluțe, personaje din desene animate, steluțe, inimioare sau altele similare, astfel încât să îl introduci într-un univers de poveste. Cu cât aceasta va fi mai colorată, cu atât și copilul tău va fi mai binedispus. Poți lăsa celelalte piese de mobilier mai simple, astfel încât lumina naturală să amplifice și mai mult jocul de culori de pe draperie. Alese cu grijă, draperiile nu ar trebui să încarce vizual, ci doar să anime atmosfera și să facă din camera micuțului tău un loc ideal pentru joacă: https://favi.ro/produse/categorie/draperii-pentru-copii.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile pe care le poți pune în aplicare cu succes, dacă vrei ca fiecare cameră a locuinței tale să arate impecabil. Nu uita că detaliile fac diferența, așa că alege o draperie perfectă pentru fiecare încăpere de pe site-ul FAVI.ro, un loc în care vei găsi o diversitate de modele potrivite stilului tău.