Cercetătorii din Elveția vin cu vești spectaculoase! Au inventat un gel care elimină efectele consumului de alcool. Vestea ar fi una de excepție mai ales pentru șoferii români, care nu ar fi deloc supărați dacă ar putea urca la volan după câteva pahare, fără să riște să rămână fără permis. Deocamdată, produsul a fost testat numai pe șoareci, însă rezultatele au fost promițătoare

coral

Gelul dezvoltat de cercetătorii din Zurich are o formulă simplă care presupune o metabolizare rapidă a alcoolului în corp, prin descompunerea rapidă a zahărului, în așa fel încât acesta să nu ajungă în sânge și să producă efectele tradiționale.

Substanța, care a fost dezvoltată de cercetătorii de la Institutul Federal de Tehnologie ETH Zurich, descompune alcoolul în tractul gastrointestinal înainte că acesta să între în sânge, potrivit unui studiu publicat luni în revista Nature Nanotechnology.

Gelul a fost testat pe șoareci fără efecte adverse. Se anticipează că gelul va reduce, de asemenea, efectele nocive și intoxicante ale alcoolului la oameni, după cum a explicat cercetătorul principal Raffaele Mezzenga pentru agenția de presă Keystone-SDA, scrie Realitatea.net.