Startup Europe Summit 2019 va fi gazduit de Cluj-Napoca in luna martie, iar consilierii locali au aprobat, marti, suma de 282.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

Summitul va avea loc in perioada 21-22 martie 2019 si va fi organizat in parteneriat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale din Romania si Comisia Europeana, scrie Agerpres.

Acest summit dedicat startup-urilor se organizeaza pentru prima data in Romania, in contextul preluarii, la 1 ianuarie 2019, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre tara noastra. Tema principala pe care Comisia Europeana a propus-o pentru acest an este 'Digital Single Market'.

"Aceasta distinctie este un indemn pentru a intari rolul si suportul acordat dezvoltatorilor din domeniul digitalizarii prin participarea activa a acestora in schimbarea societatii printr-un proces de dezvoltare urbana sustenabila si sustinerea acestora. Municipiul Cluj-Napoca este un important centru academic si universitar, avand 10 universitati publice si private si aproximativ 100.000 de studenti, aceste avantaje constituind un cadru ideal pentru dezvoltarea cercetarii si industriilor creative", se arata in proiectul de hotarare.

La Summitul Startup Europe vor fi prezente 400 de persoane, atat din cadrul Comisiei Europene, cat si din cadrul companiilor din domeniul digitalizarii si inovarii.

Organizatorii acestui eveniment sunt Comisia Europeana, prin DIGI Connect, municipiul Cluj-Napoca si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale din Romania, iar bugetul alocat evenimentului este de aproximativ 1.450.000 de lei si este asigurata de toti partenerii (dintre care Comisia Europeana 600.000, iar ministerul 500.000).

Primaria Cluj-Napoca va avea si o contributie nefinanciara, prin implicarea serviciilor de specialitate in organizarea evenimentului si prin realizarea campaniei de comunicare dezvoltata de angajatii municipalitatii.

Detalii privind agenda Startup Europe Summit 2019 Cluj-Napoca găsiți accesând link-ul ACESTA.