Majoritatea controalelor cardiologice presupun evaluarea parametrilor cardiaci în condiții controlate, pe o perioadă scurtă de timp. În cele mai multe cazuri, o astfel de examinare este suficientă pentru a depista nereguli cu risc asociat însă, în cazul anumitor afecțiuni, este nevoie de o analiză mai amănunțită, în condiții de mediu variate, pentru o perioadă mai lungă de timp, în așa fel încât să se poată determina cu exactitate care sunt factorii care declanșează modificări cardiace îngrijorătoare. Vino la Eminescu 100 pentru montarea unui aparat Holter de tensiune arteriala!

Ce este un aparat Holter TA

Aparatele Holter pentru tensiune arterială reprezintă dispozitive medicale avansate care permit înregistrarea activității cardiace pe o perioadă de peste 24 de ore, timp în care pacientul este conectat la un aparat care măsoară tensiunea arterială în diverse condiții de mediu.

Cum funcționează

Acest aparat este format dintr-o manșetă de tensiune arterială și un dispozitiv de mici dimensiuni care va înregistra toate impulsurile electrice ale inimii. Această manșetă se montează pe brațul pacientului pentru 24 sau 48 de ore, timp în care va efectua activități obișnuite pentru a putea observa în ce momente ale zilei apar creșteri sau scăderi bruște ale tensiunii și care sunt factorii care le provoacă. Citirile de realizează la fiecare 20, 30 de minute, moment în care aparatul va emite un sunet specific pentru a te anunța că este momentul să te relaxezi și să nu miști brațul, pentru o citire corectă.

În ce cazuri se recomandă

Utilizarea aparatelor Holter pentru tensiune arterială este o metodă de evaluare medicală utilizată de medici în situațiile în care pacienții se confruntă cu simptome cardiace care nu pot fi asociate cu exactitate unei afecțiuni. Cu ajutorul acestui aparat pot fi identificate probleme cardiace rare precum hipertensiunea de halat alb, hipertensiunea mascată și hipertensiunea susținută.

Ce restricții există pentru pacienții care îl poartă

Pacientul căruia i-a fost montat un Holter TA va fi instruit de către medicul specialist cu privire la ce are și ce nu are voie să facă pe durata purtării. Acesta trebuie să evite să facă efort intens, să se expună unor situații stresante, să ude aparatul sau să oprească aparatul fără să aibă recomandarea medicului în acest sens.

Clinica Eminescu 100 – soluții cardiologice de ultimă generație

Sănătatea inimii tale trebuie monitorizată constant, nu doar în situațiile în care apar simptome clare ale unei afecțiuni. Drept urmare, medicii Eminescu 100 recomandă să le treci pragul măcar o dată pe an pentru un consult de rutină amănunțit. Aici vei avea parte de proceduri inovative de diagnosticare, soluții moderne de tratament și aparatură de ultimă generație, pentru a avea garanția celui mai bun tratament.

În plus, medicii sunt bine pregătiți, empatici, prietenoși și dispuși să afle mai multe despre tine și problemele care te neliniștesc, în așa fel încât să poată pune un diagnostic corect, acolo unde este cazul. Aici vei putea beneficia și de monitorizare tip Holter TA, dacă este necesar, cu aparte compacte și ușor de utilizat, care nu generează disconfort la purtare și te ajută să obții o imagine detaliată asupra modului în care funcționează inima ta.

Fă o programare online la Eminescu 100

Dacă îți dorești să beneficiezi de servicii medicale profesionale în inima capitalei, Eminescu 100 te așteaptă cu porțile deschise. Pentru a stabili o programare trebuie doar să completezi formularul online cu datele solicitate și să aștepți confirmarea datei și orei alese de tine care va veni în scurt timp printr-un apel telefonic din partea clinicii.

Vizitele și controalele medicale sunt mult mai plăcute atunci când alegi Clinica Eminescu 100!

coral