În datele de 29 și 30 aprilie la Teatrul Magic Puppet din Cluj-Napoca, va avea loc avanpremiera, respectiv premiera spectacolului „Mânui-mi-ai viața”, care abordează un subiect actual, mai ales în municipiul nostru, despre viața în chirie, cu colegi de apartament.

„Coleg de apartament” este un statut, până la urmă. Și mulți dintre cei care locuiesc în Cluj-Napoca sunt colegii de apartament ai cuiva, în special în perioada studenției. Dar ce riscuri și ce compromisuri vin odată cu acest statut? Să împarți casa cu cineva nu este un lucru ușor, mai ales dacă într-o zi, atât tu, cât și colegii tăi de apartament, vă treziți cu o cutie misterioasă în mijlocul sufrageriei. Oare ce se poate afla în ea? E ceva periculos? Cine a adus-o? Poate a fost unul dintre colegii tăi de apartament. În cine să ai încredere?

„Textul acestui spectacol, și spectacolul în sine, reprezintă un proiect extrem de personal pentru noi, toți din echipa de creație. Am plecat de la premisa de a ne distra și de a ne simți bine în laboratorul nostru și, mai ales, de a crea un spectacol pentru tineri și adulți, care să aducă în discuție empatia, încrederea și iubirea față de celălalt și, în același timp, un spectacol care să ridice niște întrebări despre teatrul de Animație. De asemenea, prin această creație artistică ne dorim și să demontăm niște mituri despre ceea ce înseamnă teatrul de Animație și păpușile în sine!”, a declarat Dan Boldea, dramaturg și actor.

Din distribuția spectacolului fac parte Alina Mișoc, Dan Boldea, Leo Chionac și Robert Trifan. Scenografia este semnată de către Dragoș Moldovan, cu asistența Andreei Oprean.

Spectacolul este semnat de actorul și dramaturgul Dan Boldea, în regia lui Robert Kocsis.

Biletele pot fi achiziționate de aici: https://bit.ly/40o9CXz

Avanpremiera va avea loc în data de  29.04.2023 de la ora 20:00, iar premiera în data de 30.04.2023, de la ora 19:00, la teatrul Magic Puppet, Bulevardul Eroilor nr. 16, Cluj-Napoca.

Despre Magic Puppet

Asociația Magic Puppet este o organizație care are ca scop promovarea artei păpușeriei și a magiei scenice publicului larg, indiferent de vârstă. Principalele activități ale organizației includ crearea și desfășurarea de spectacole educative pentru copii, realizarea de ateliere socio-educative pentru tineri și implicarea voluntarilor în proiectele noastre de educație prin proiecte culturale.

Încă de la înființare, Magic Puppet și-a desfășurat preponderent activitatea în mediul rural, funcționând ca o companie de teatru ambulant, activitatea de bază, spectacolele, fiind nu de puține ori completată de scurte discuții cu copii despre ce înseamnă teatru/teatru de păpuși, demonstrații de mânuire ș.a. Astfel s-a creat nevoia de proiecte adresate comunităților defavorizate.

Începând din anul 2019, Magic Puppet și-a deschis sediul pe Bulevardul Eroilor nr.16, unde au loc săptămânal spectacole și ateliere.

Mai multe informații se găsesc aici: https://magicpuppet.ro/

 

  coral