Vlad Craioveanu, moderator al emisiunii matinale la Digi FM, a făcut recent declarații șocante despre cum în concediu în Bulgaria nu respectă nicio regulă de circulație și circulă cu o viteză dublă față de cea legală. Mai mult, el se laudă că dă mită polițiștilor bulgari, având bani schimbați special pentru acest scop.

„În concediu în Bulgaria circul de două ori mai rapid față de viteza legală iar dacă mă oprește poliția dau șpagă câtiva zeci de eueo. Le zic polițiștilor că a noi în țară e tradiție”, a declarat Vlad Crioveanu în cadrul emisiunii din data de 25 iunie 2024.

Este extrem de îngrijorător și complet inacceptabil ca o persoană cu influență asupra a zeci de mii de ascultători să promoveze un comportament atât de iresponsabil și periculos. Acțiunile și declarațiile sale sfidează nu doar legile rutiere, ci și etica și bunul simț. Faptul că se laudă cu coruperea autorităților și încălcarea legii este de o gravitate extremă.

Darea de mită, conform legii, este o infracțiune gravă. Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289 din Codul Penal, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Viteza excesivă și nerespectarea regulilor de circulație pot avea consecințe tragice, iar promovarea acestor comportamente este nu doar imatură, ci și periculoasă pentru publicul său.

Digi FM trebuie să ia măsuri urgente pentru a aborda această problemă. Este esențial ca postul să sancționeze astfel de declarații iresponsabile și să se disocieze de mesajele negative transmise de angajații săi. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) trebuie, de asemenea, să intervină și să aplice sancțiuni adecvate pentru a descuraja astfel de comportamente.

Într-o societate în care respectul pentru lege și pentru ceilalți participanți la trafic ar trebui să fie o prioritate, astfel de declarații publice nu pot fi tolerate. Vlad Craioveanu trebuie să fie tras la răspundere pentru cuvintele și acțiunile sale, iar exemplul său negativ trebuie combătut ferm de toate autoritățile competente.