Meteorologii de la Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru următoarele luni, așadar deja știm cum va fi vremea în luna iulie, luna lui Cuptor așa cum este denumită încî din vechime, pnetru că este luna cea mai caldă din an.

Însă, deși vara ar trebui să ne așteptăm la caniculă și căldură mare, se pare că acest an va fi complet diferit. Potrivit Accuweather, în luna iulie, în zona montană vor fi temperaturi ce amintesc mai degraba de ultima lună a iernii decât de luna lui cuptor.

La Predeal, temperaturile vor scădea chiar și până la 11 grade în timpul nopților, ceea ce înseamnă o temperatură destul de scăzută pentru mijlocul verii, când termometrul urcă până spre 40 de grade.

Cum va fi vremea până la mijlocul lunii iulie
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Dacă la munte va fi frig, pentru restul țării meteorologii anunță temperaturi ridicate.

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mai mare parte a teritoriului.