Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut discuţii cu comandantul-şef despre situaţia din regiunile Doneţk şi Harkov, el precizând că menţin controlul peste tot. Liderul ucrainean a vorbit despre nevoia de apărare aeriană, de sisteme de apărare suplimentare care ar putea atenua semnificativ dificultăţile pentru luptătorii săi şi ameninţarea la adresa oraşelor, scrie news.ro.

”Astăzi am vorbit cu comandantul-şef despre situaţia din regiunile Doneţk şi Harkov, în special. Menţinem controlul peste tot. Ucigaşii ruşi folosesc în mod activ bombe aeriene ghidate – în zona Chasiv Yar, în sectorul Pokrovsk, în zona Lyptsi din regiunea Harkov şi în alte zone de luptă. Acest lucru ne readuce din nou şi din nou la nevoia de apărare aeriană – de sisteme de apărare suplimentare care ar putea atenua semnificativ dificultăţile pentru luptătorii noştri şi ameninţarea la adresa oraşelor şi comunităţilor noastre. Acest lucru se referă, de asemenea, la pregătirea pentru tranziţia Forţelor noastre aeriene la noi aeronave de luptă”, spune Zelenski în mesajul său către popor.

„Fac totul pentru a se asigura că va veni cât mai curând ziua în care vor putea adăuga puterea „Patrioţilor” în regiunile estice”

Liderul Ucrainei arată că ”fac totul pentru a se asigura că va veni cât mai curând ziua în care vor putea adăuga puterea „Patrioţilor” în regiunile estice, în oraşele precum Harkov, Sumy şi altele.

”Sunt recunoscător tuturor partenerilor care înţeleg această necesitate a noastră şi importanţa ei – adevărata putere strategică a apărării aeriene în acest război. Putin nu are decât teroare. Aceasta este baza capacităţilor sale”, arată liderul ucrainean.

Potrivit lui Zelenski, ”fiecare limitare a potenţialului terorist al Rusiei este o constrângere la pace”.

”Armele noastre pentru apărarea poziţiilor ucrainene, eforturile noastre diplomatice comune de dragul formulei de pace, munca noastră pentru a trage Rusia la răspundere juridică pentru război – toate acestea aduc pacea mai aproape. Sunt recunoscător tuturor celor care sunt alături de Ucraina! Glorie tuturor războinicilor noştri! Mulţumesc tuturor celor care se alătură Forţelor de Apărare şi Securitate ale Ucrainei! Glorie Ucrainei!”, mai spune Volodimir Zelenski în mesaj.