Beneficiile unei
diete bogate in
mere sunt multiple: pierderea in greutate, dinti albi si sanatosi, prevenirea unor tipuri de cancer sau a maladiei
Alzheimer, reducerea colesterolului sau a riscului de diabet, conform Mediafax.ro.
Exista insa si lucruri mai putin stiute despre mere, scrie Huffington Post:
1.
Merele pot provoca reactii alergiceCand ne gandim la alergiile provocate de alimente, ne gandim de cele mai multe ori la alune, scoici sau oua. Insa nici alergiile provocate de mere nu sunt neobisnuite. Expertii considera ca polenul care se gaseste pe suprafata merelor este cel care provoaca o reactie alergica si nu vreo substanta din interiorul fructului.
2.
Merele reprezinta o dieta in sineIn ciuda numarului redus de calorii, un mar induce senzatia de satietate datorita continutul ridicat de apa si fibre. Insa merele mai au un avantaj: in baza unor experimente pe sobolani, s-a descoperit ca acidul ursolic, ce se gaseste in coaja fructului, ajuta la reducerea tesutului adipos brun si reduce obezitatea.
3.
Diversitatea merelorMerele sunt cele mai diversificate plante de pe Terra. Potrivit unui expert in mere, Rowan Jacobsen, numai in Statele Unite ale Americii au fost descoperite 16.000 de tipuri de mere. Insa, potrivit Departamentului american privind Agricultura, datele indica 2.450 de tipuri de mere.
4.
O treime dintr-un mar este risipitaDaca un mar este consumat circular, in jurul miezului, se risipeste aproximativ 30 la suta din pulpa fructului, ceea ce inseamna intre 20 si 30 de calorii din cele 95 pe care le contine un mar.
5.
Merele sunt pline de aerPotrivit unor informatii care circula pe Internet, 25 la suta dintr-un mar este reprezentat de aer, insa potrivit unor studii cifra este de 18 la suta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)