News Flash:

Cum sa faci cele mai bune CHIFTELUTE din carne. Uite care este ingredientul secret

28 Ianuarie 2015
13314 Vizualizari | 0 Comentarii
Se stie, fiecare bunica are propria reteta de chiftelute… Unele inmoaie painea in lapte, altele folosesc un amestec de ierburi aromatice numai de ele stiut, altele, ceva mai indraznete, combina diverse tipuri de carne pentru a capata o textura perfecta.

Daca n-ai atins inca maturitatea culinara, chiftelutele iti pot da groaznice batai de cap: fie nu pui suficient de multa sare, fie nu le prajesti cat trebuie, ba iti ies prea tari, ba prea uscate, ba raman crude la interior…

Daca vei urma, insa, sfaturile feellikecooking.ro, munca nu numai ca-ti va fi cu mult usurata, dar roadele ii vor fi… delicioase! Unde gresesti?

1. Nu pui suficient de multa sare

Chiftelutele trebuie sa fie condimentate bine. Cantitatea ideala de sare este de o lingurita la 450 g de carne.

2. Scoti din compozitie ierburile aromatice

Ierburile aromatice sunt cele care dau savoare chiftelutelor. Fara ele, vei obtine niste burgeri simpli. Nu te limita la patrunjel si busuioc. Combina cu incredere, si dupa gust, menta, oregano si maghiran. Un praf de nucsoara va desavarsi aroma.

3. Pui prea multe oua crezand ca, astfel, vei obtine un amestec vascos

Ouale nu inmoaie amestecul, ci leaga compozitia. Foloseste un ou pentru fiecare jumatate de kilogram de carne. De altfel, ai grija sa nu pui prea multa paine (pesmet) – o jumatate de cana la 450 g de carne este suficienta.

4. Amesteci compozitia cu lingura

Cand faci chiftelute, toate ingredientele se pun in vas in acelasi timp, apoi se amesteca folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.

5. Modelezi chiftelutele la aceeasi dimensiune

Chiftelutele se modeleaza in functie de felul de mancare ales. Pentru ciorba, se fac bile mici, cat sa incapa o data in gura. Prajite, trebuie sa fie maricele, cu un diametru de 5 cm. Daca se fac cu sos, trebuie sa fie medii – cam 3 cm.

6. Modelezi chiftelutele cu palmele uscate

Gresit! Cand aplici aceasta tehnica, pasta se va lipi de palme si chiftelutele vor fi greu de modelat. Unge-ti palmele cu putin ulei, apoi da forma dorita. Prin faina trebuie sa fie date, insa, cu palmele uscate.

7. Folosesti un blat de lucru murdar

Ai dreptate, cand faci chiftelute, blatul de lucru nu se pastreaza curat! Poti sa ameliorezi, insa, situatia. Spre exemplu, asaza o bucata de ziar sau hartie de copt sub vasul pe care pui chiftelutele si faina. Astfel, vei pastra un mediu de lucru igienic – lucrezi, totusi, cu carne cruda!

8. Le prajesti prea putin

Chiftelutele trebuie sa fie prajite bine pe ambele parti. Pentru a evita sa se lipeasca una de cealalta si sa ramana marginile crude, cand le pui in uleiul incins, departeaza-le usor cu o paleta. Aplica aceeasi metoda si in cazul chiftelutelor cu sos.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 35 queries | Mysql time :0.038449 (s)

loading...