Ministrul Educatiei Monica Anisie a anuntat ca de anul viitor elevii vor avea o noua materie de studiat. Din fericire, materia care va fi introdusa din anul scolar 2020-2021 va fi una optionala, prin urmare nu va incarca programa.

Ministrul Educatiei introduce o noua materie in programa scolara

Ministrul Educatiei a semnat un acord de parteneriat cu reprezentanti ai Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) si Federatiei Patronale de Petrol si Gaze (FPPG), intitulat „Pactul pentru educatie antreprenoriala”.

Acordul semnat de Monica Anisie in cursul zilei de marti, 10 decembrie, aduce automat introducerea unui noi materii in programa scolara. Mai exact, din anul scolar 2020-2021 elevii de la gimnaziu si la liceu vor putea studia educatia antreprenoriala, materia fiind optionala.

„Comisia Europeana a subliniat ca e o mare nevoie ca in societatea romaneasca de acum sa fie integrata invatarea in spirit antreprenorial, de aceea am luat aceasta decizie, la propunerea CONAF si FPPG, sa introducem ca materie optionala, la gimnaziu si la liceu.

Educatia antreprenoriala nu va afecta programa scolara

Noua materie va fi introdusa incepand cu anul scolar urmator, dar acesta e un prim pas, pentru ca noi dorim, de fapt, sa construim pe termen lung, nu numai pe termen scurt sau mediu, ci sa construim pe termen lung o strategie nationala pentru antreprenoriat (…)

Ii invit si pe alti parteneri sa ni se alature, pentru ca e important pentru Romania sa dezvolte aceasta strategie nationala, sa construiasca prin copii, de fapt, niste antreprenori de succes”, a declarat Monica Anisie, la sediul ministerului Educatiei, potrivit cancan.ro.

Noua materie va fi optionala si nu va incarca programul

„Este nevoie ca toti elevii nostri sa fie ancorati in realitate, sa cunoasca ceea ce face sens vietii pe care ei o traiesc, prin urmare pot alege acest optional pe care il vom dezvolta.

Nu e o materie in plus pentru elevi, e la optiunea parintelui sau copilului, deci nu incarcam programul, din contra, vom construi planuri cadru care sa fie in acord cu noua lege.

Avem in vedere reducerea numarului de ore pe care elevul trebuie sa le petreaca la scoala, dar oferim aceasta posibilitate sa nu mai fie copilul obligat sa studieze anumite materii, ci sa poata sa aiba si optiuni”, a completat ministrul Educatiei legat de aceasta noua materie. coral coral