Moldovan Ciprian Valentin, turdeanul care și-a violat propria fiică la începutul lunii, mai rămâne 30 de zile în arest, după ce magistrații Tribunalului Cluj i-au respins acestuia contestația îndreptată împotriva încjeierii Judecătoriei Turda care îi prelungea măsura preventivă.

Turdeanul este acuzat de faptul că, în cursul zilei de 9 august, anul curent, acesta și-ar fi violat oral fiica în vârstă de doar 16 ani, după o ceartă cu propria soție, mama fiicei.

Inițial urmărit penal pentru tentativă de viol, Institutul de Medicină legală Cluj a confirmat ulterior agresiunea sexuală orală la care a fost supusă minora, motiv pentru care acuzația în ceea ce-l privește pe inculpatului Moldovan Ciprian Valentin a fost schimbată din tentativă de viol în viol.

”În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2, raportat la art. 223, alin. 2 din Codul de procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi dispune arestarea preventivă a inculpatului MCV pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prev. de art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. a, lit. b şi lit. c C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. raportat la art. 43 alin. 5 C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.08.2019 şi până la data de 08.09.2019 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Încuviinţează onorariul apărătorului desemnat din oficiu, av. Roman Ciprian, în cuantum de 626 de lei, sumă care va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 10.08.2019, ora 11:50”,se arăta în încjeierea judecătorilor turdeni, care dispuneau arestul preventiv în ceea ce-l privește pe inculpat.

Având în vedere faptul că victima se afla în grija făptuitorului, dacă va fi gășit vinovat, Moldovan Ciprian Valentin riscă între 5 și 12 ani de închisoare.

 

 

coral