Noul coronavirus (SARS-CoV-2) a suferit mutatii, iar unele dintre noile simptome asociate infectarii cu aceasta maladie rara sa vad pe piele. Acestea se adauga la celelalte simptome-cheie ale COVID-19, respectiv: pierderea simtului mirosului, dar si a gustului, probleme respiratorii. De altfel, jurnalistii de la CNN au relatat concluzia unui studiu din China facut pe primii 200 de pacienti, care a aratat ca au fost si simptome digestive la aproape jumatate dintre persoanele infectate cu virusul mortal.

Coronavirusul a suferit mutatii: semnele sa vad pe piele

Oficialii Sindicatului National al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franta au tras un semnal de alarma in legatura cu aparitia brusca de pete rosii pe piele, uneori dureroase, si a unor leziuni temporare de urticarie. Intr-un comunicat de presa au fost dezvaluite noile simptome care pot aparea pe piele in caz de contractare a bolii COVID-19, relateaza jurnalistii de la BFMTV. De altfel, reputatul medic Yves Gaudin a alertat recent omenirea in legatura cu faptul ca noul coronavirus sufera mutatii rapid.

“Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de SNDV, indica leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de COVID. Alertam publicul si medicii pentru a detecta acesti pacienti potential contagiosi cat mai repede posibil (n.r.: ei nu prezinta neaparat semne de dificultati de respiratie)”, se arata in comunicatul de presa publicat de acest sindicat al dermatologilor din Franta.

Acrosindroame (pseudo-degerarii la extremitati), aparitia brusca a unor pete rosii uneori dureroase si a unor episoade trecatoare de urticarie reprezinta simptomele in cauza dezvaluite de reprezentantii de la SNDV. Uniunea dermatologilor recomanda ca, in cazul in care apar aceste simptome ale pielii, oamenii mearga sau sa sune cat mai repede un medic specialist. Analiza numeroaselor cazuri raportate SNDV arata ca aceste simptome pot fi asociate cu COVID-19, se arata in comunicat.

Primul caz de encefalopatie hemoragica necrotizanta asociata cu COVID-19

Pierderea simtului mirosului, dar si a gustului reprezinta simptome noi pe care expertii le leaga de SARS-CoV-2, conform unei analize publicate de Reuters. Mai mult, cercetatorii de la Henry Ford Health System din Detroit, Michigan, au anuntat primul caz de encefalopatie hemoragica necrotizanta asociata cu COVID-19.

Noul coronavirus – cele mai des intalnite simptome

Cele mai frecvente simptome ale bolii COVID-19 sunt febra, oboseala si tusea uscata. Unii pacienti ar mai putea sa aiba dureri de cap, congestie nazala, dureri in gat sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei usoare, cu debut treptat. Unele persoane se infecteaza, dar nu dezvolta niciun simptom si nu se simt rau. Majoritatea oamenilor (aproximativ 80 %) se recupereaza fara a avea nevoie de tratament special. Aproximativ 1 din fiecare 6 persoane care au fost diagnosticate cu noul coronavirus devine grav bolnava si prezinta dificultati de respiratie. Persoanele in varsta, precum si cele cu probleme medicale subiacente, cum ar fi hipertensiunea arteriala, probleme cardiace sau diabet, sunt mai susceptibile sa dezvolte o forma grava. Aproximativ 2 % dintre persoanele suferinde de aceasta boala au murit. Persoanele cu febra, tuse si dificultati de respiratie trebuie sa solicite asistenta medicala.

COVID-19 este boala infectioasa cauzata de coronavirusul cel mai recent descoperit. Acest nou virus si aceasta boala nu au fost cunoscute inainte de aparitia focarului in Wuhan, China, in decembrie 2019.

Nightwhisper coral