Pomelo se cultiva in Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America.

Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, are gustul ca un grapefruit dulce.

Pomelo este cel mai mare fruct din categoria citricelor, ajungand uneori pana la dimensiunile unui pepene urias.

Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu.

Sa nu uitam si vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

Coaja poate fi folosita pentru tratarea ranilor pielii.

Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor. Stimuleaza sistemul imunitar.

Ajuta in divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulatii.

De asemenea, pomelo are proprietati diuretice ajutand la tratarea obezitatii. Are doar 42 calorii la 100g pulpa.

Este un stimulator digestiv ideal.

Pomelo. Se inmulteste rapid prin seminte si are nevoie de 4 ani pentru a face fructe. coral