Ecografia este una dintre cele mai rapide şi sigure modalităţi de diagnosticare, indiferent care este contextul medical manifestat. Această metodă imagistică de investigaţie este accesibilă oricui, fiind neinvazivă, neprezentând niciun risc de iradiere. Indiferent de vârsta pacientului, aceasta se poate efectua rapid, fără niciun disconfort şi fără niciun risc în ceea ce priveşte siguranţa organismului, astfel că ecografia se poate efectuată atât copiilor, cât şi femeilor însărcinate sau persoanelor vârstnice.

Ecografia abdominală şi complexitatea acestei investigaţii imagistice

Alături de alte investigaţii, a efectua o ecografie abdominala Cluj se va dovedi a fi cea mai eficientă şi rapidă modalitate prin care se poate stabili un diagnostic. Ecografia abdominală oferă posibilitatea detectării afecţiunilor, deformărilor şi dezechilibrelor manifestate de organele interne, pacientul putând avea acces la diferite tipuri de ecografii, cum ar fi ecografia abdominală generală, care oferă o abordare totală, ecografia abdomenului superior, în cazul în care se vizează doar acea parte anatomică, sau doar ecografia abdomenului inferior, dacă pacientul necesită investigaţii în zona respectivă. De asemenea, copiiilor li se poate efectua orice tip de ecografie abdominală, în siguranţă şi fără niciun disconfort.

Pregătirea pentru o ecografie abdominală

Deşi este o procedură simplă şi deloc solicitantă, există totuşi o pregătire pe care pacientul ar trebui să o respecte, tocmai pentru ca rezultatele să fie concludente. Cu 24 de ore înaintea examinării, se va evita consumul de alimente care fermentează, cina va fi servită cel târziu la ora 19:00, în seama premergătoare ecografiei, iar cu şase ore înainte de investigaţia imagistică nu se va consuma niciun aliment. De asemenea, se va solicita consumul unui anumit volum de lichide, cu o oră înainte de ecografie şi evitarea urinării. Astfel pregătit, pacientul va putea beneficia de o examinare completă, corectă şi eficientă.

Ecografiile din timpul sarcinii

Perioada sarcinii reprezintă una dintre cele mai importante etape din viaţa unei femei, iar cabinetul de ginecologie Cluj pune la dispoziţia viitoarelor mame toate serviciile medicale necesare pe durata celor nouă luni de sarcină. Medicii specialişti vor confirma sarcina, atât printr-un consult medical, cât şi cu ajutorul ecografiei. Monitorizarea sarcinii se va face prin aplicarea ecografiilor necesare fiecăruia dintre cele trei trimestre de sarcină, prin ecografii morfologice fetale 3D şi 4D, prin dublu test şi prin intermediul analizelor de laborator. Vizita la cabinetul de ginecologie nu presupune doar existenţa unei sarcinii, medicii specialişti intervenind cu profesionalism şi atunci când pacienta se confruntă cu boli ale aparatului reproductiv, diagnosticând rapid şi aplicând tratamentele şi procedurile care se impun.

Tot aici se pot investiga cauzele care conduc la infertilitate, precum şi scheme de tratament personalizate. Tot în cabinetul ginecologic se pot efectua ecografii transabdominale şi endovaginale, se efectuează examinări citologice, biopsii şi examene ale secreţiilor vaginale.

coral