Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a facut anuntul pe care il asteptau toti romanii. Acesta a precizat ca Romania se apropie de varful pandemiei de coronavirus.

Nelu Tataru: „Suntem aproape de varful pantei”

Ministrul Sanatatii a declarat joi, la Deva, ca Romania se apropie de un varf al epidemiei de coronavirus. Tataru a precizat, insa, ca depinde doar de atitudinea romanilor daca acesta va veni mai devreme sau mai tarziu si daca numarul de imbolnaviri va ramane la nivelul de 10.000-12.000 sau se va ridica la 15.000.

"Suntem inspre varful pantei, spun eu. Ramane sa tina doar de noi daca atingem acest varf mai devreme sau mai tarziu si daca ramanem la 10.000-12.000 de cazuri, cat suntem acum, sau vom merge spre 15.000 sau mai mult.

Noi, ca minister, am luat in coordonare toate spitalele din Romania. Subordonarea ramane, in continuare, ca si ordonator de credite, catre consiliile locale sau consiliile judetene. (…) Ne gandim ca partea de coordonare sa poata ramane la Ministerul Sanatatii.

Subordonarea sa ramana la autoritatile locale sau judetene, dar coordonarea, ne gandim sa o luam la nivelul Ministerului Sanatatii", a afirmat ministrul Nelu Tataru.  

Nelu Tataru a vizitat joi Spitalul Judetean de Urgenta din Deva, unde s-a intalnit cu managementul militar al unitatii si cu cadrele medicale.

coral