Echipa Spitalului Clinic de Boli Infecțioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara împreună cu o fundație, au realizat un chestionar online care permite evaluarea riscului de infectare cu noul coronavirus.

Chestionarul poate fi completat în aproximativ 4 minute, la final fiind stabilit un punctaj care indică riscul de contagiune cu noul coronavirus.

CLICK AICI PENTRU CHESTIONAR

De asemenea, persoanele care completează chestionarul primesc câteva recomandări standard. Cei care completează formularul sunt întrebați dacă au avut contact cu rude sau cunoștințe depistate cu COVID-19 și dacă au prezentat simptome în ultimele 14 zile.
Totodată, oamenii sunt întrebați câți colegi de muncă au, dacă aceștia prezintă boli cronice, dacă merg frecvent la medic sau dacă folosesc măști de protecție și în afara locului de muncă. În chestionar se mai regăsește și întrebarea cu privire la vaccinul antigripal și îngrijorările cu privire la pandemia coronavirus. În același timp persoanele care completează acest formular trebuie să răspundă și cum a evoluat greutatea lor corporală în perioada de carantină.

Persoanele care au completat chestionarul primesc răspunsul în câteva secunde pe adresa personală de email.

Informațiile sunt analizate rapid, iar acest lucru permite stabilirea unui punctaj care indică riscul de contagiune cu noul coronavirus. În același timp oamenii primesc recomandări standard de respectare a măsurilor de distanțare socială dar și a măsurilor de protecție, sau autoizolare la domiciliu, asta în funcție răspunsurile oferite la întrebările din cadrul chestionarului.

500 dintre pacienții care vor avea un risc ridicat de contagiune sau o evoluție negativă în caz de infectare cu coronavirus, vor intra într-un program personalizat de consiliere până la sfârșitul anului 2020. Acest program este relizat sub coordonarea medicului Virgil Musta.