Bateria chiuvetei din bucătărie, la fel ca și cea a chiuvetei din baie, este predispusă la pete și murdărie deoarece este extrem de utilizată. Și pentru că ne dorim cu toții să avem lucruri curate, strălucitoare, care să arate mereu ca și cum ar fi noi, este extrem de important să acordăm mare atenție procesului de curățare și de întreținere.

În rândurile care urmează, îți oferim cele mai eficiente cinci sfaturi de curățare și întreținere pentru ca tu să te poți bucura pentru cât mai mult timp de bateria chiuvetei din bucătărie și pentru ca aceasta să arate mereu ca nouă.

1. Folosește produse speciale

Primul și cel mai important sfat este acela că trebuie să te îndrepți întotdeauna către alegerea unor produse special concepute pentru a curăța bateria chiuvetei din bucătărie. Unele produse pot să facă mai mult rău decât bine, în cazul în care sunt prost alese, așa că te sfătuim să acorzi o mare atenție procesului de a alege produsele speciale pentru tipul tău de baterie de chiuvetă pe care o ai în bucătărie. Spre exemplu, inoxul va avea nevoie de anumite produse de curățenie și de întreținere, pe când fonta sau alte materiale, cum ar fi cromul sau plasticul vor avea nevoie de un alt tip de îngrijire. Prin urmare, caută cu mare atenție produsele potrivite și nu risca deteriorarea bateriei chiuvetei din bucătărie. Un alt aspect extrem de important este materialul textil pe care îl alegi pentru curățarea bateriei. Și el are o mare însemnătate și un mare rol în procesul de curățare – alege mereu materiale confecționate din fibră naturală pentru a te asigura că nu degradezi bateria.

2. Curăț-o frecvent

Un alt secret este acela de a curăța bateria pentru chiuveta din bucătărie frecvent, astfel încât să nu se acumuleze foarte multă murdărie sau foarte mult calcar. În mod ideal, bateria trebuie curățată după aproape fiecare utilizare a chiuvetei, însă dacă acest lucru nu este posibil pentru tine, noi îți recomandăm să o cureți și să o speli măcar de câteva ori pe săptămână. Astfel, îți va fi mult mai ușor să o păstrezi mereu curată și strălucitoare.

3. Curăță și robineții

De multe ori, în procesul de curățare, robineții sunt uitați, așa că te sfătuim să nu îi ignori deoarece și pe suprafața acestora se depun murdărie și calcar. Prin urmare, de fiecare dată când cureți bateria pentru chiuveta din bucătărie, curăță și robineții.

4. Nu uita să ștergi bateria

După ce ai curățat bateria și robineții, cu orice fel de substanță ai fi ales să efectuezi acest proces, este extrem de important să ștergi bateria și robineții cu o lavetă sau cu orice fel de material textil de calitate. În acest fel, vei evita formarea petelor și bateria chiuvetei pentru bucătăria ta va arăta impecabil. Chiar dacă ți se pare că nu este un pas atât de important, noi te sfătuim să nu îl ignori pentru a nu avea bătăi de cap și frustrări cauzate de apariție petelor de apă inestetice.

5. Poți folosi și substanțe pregătite în casă

În cazul în care nu dorești să cureți bateria pentru chiuveta de bucătărie cu substanțele speciale destinate acestui proces, o poți curăța și cu substanțe pe care le obții din diverse soluții sau ingrediente pe care le ai în casă. Spre exemplu, petele ușoare sau urmele de apă pot să fie curățate și cu ajutorul detergentului pentru vase și al unui burete, iar urmele de calcar pot fi îndepărtate cu ajutorul unei soluții obținute din apă și oțet. În cazul calcarului, trebuie să ții cont de faptul că trebuie să lași oțetul să acționeze măcar câteva ore deoarece calcarul este mai greu de îndepărtat cu o astfel de substanță decât cu una chimică.

Urmează toate aceste sfaturi pe care doar ce ți le-am prezentat în rândurile de mai sus și asigură-te că bateria pentru chiuveta din bucătărie arată mereu ca nouă și că te vei bucura pentru cât mai mult timp de ea! Spor la curățenie!