Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a exprimat miercuri opinia sa referitoare la demisia lui Florin Cîțu din grupul parlamentar al PNL în urma scandalului legat de achiziția de vaccinuri în timpul pandemiei. A considerat această demisie ca fiind o chestiune de onoare, subliniind că onoarea este o valoare personală și ar trebui să fie respectată până la capăt. În conformitate cu informațiile furnizate de News.ro, liderul PNL a confirmat existența unei probleme de imagine pentru partid și a menționat că PNL va susține ridicarea imunității parlamentare pentru Cîțu.

„Este o chestiune pe care am discutat-o în prima zi cu domnul Florin Cîțu și consider că este o chestiune de onoare. Onoarea este personală și sper să se ducă până la capăt. V-am spus, cum o consider, cum o văd încă o dată, este doar o chestiune de onoare care nu se referă doar la o anumită persoană, indiferent de nume sau funcție. Este o chestiune care implică aspectele personale și trebuie să ne gândim la interesul partidului”, a subliniat președintele PNL în Senat, referindu-se la posibila demisie a lui Florin Cîțu din grupul parlamentar al PNL, în contextul ridicării imunității în scandalul achiziției de vaccinuri.

Întrebat dacă situația lui Florin Cîțu afectează imaginea partidului în prezent, Ciucă a remarcat: „Florin Cîțu a fost președintele PNL, este membru al Partidului Liberal și, desigur, există o problemă de imagine, dar PNL, așa cum a procedat întotdeauna, și în această situație, va vota pentru ridicarea imunității parlamentare pentru a permite justiției să-și facă treaba”.

Referitor la posibilitatea în care Cîțu ar refuza să demisioneze, Nicolae Ciucă a declarat: „Dacă nu renunță la această situație, va fi subiectul unei analize la nivelul conducerii partidului și al Biroului Politic Național, la nivelul grupului senatorilor PNL, și vom lua ulterior o decizie. Discutăm toate aceste aspecte, le analizăm și luăm o decizie în consecință”.

În ceea ce privește posibila implicare a comitetului existent pe zona de vaccinare, care se afla sub incidența Ministerului Apărării Naționale (MApN), în achiziția de vaccinuri, Nicolae Ciucă a clarificat că această structură nu a avut niciun fel de atribuții în acest caz.

„Absolut deloc, Centrul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), la momentul respectiv, a avut doar rolul de a coordona implementarea vaccinării în sine și de a ține evidența populației vaccinate. Nu a avut nicio implicare în procesul de achiziție a vaccinurilor și nici nu ar fi putut să aibă”, a explicat Ciucă.

coral