Mirosul corpului și respirația pot fi un semn de boală, spun oamenii de știință a două studii separate, în Institutul suedez Karolinska și Centrul american pentru simțuri.

Persoanele care au diabet zaharat au un miros de acetona, in timp ce cei cu boli de ficat au un miros de peste crud. Oamenii de obicei, nu pot simti aceste mirosuri, dar pot fi recunoscute prin operatia anormala a sistemului imunitar. Oamenii de stiinta cred ca mirosul bolii va fi recunoscut de așa-numitele nasuri electronice, care pote chiar detecta chiar si cancerul de san.

Mirosurile corpului sunt indepartate in fiecare zi, dar boala se schimba, astfel ca celulele tumorale elibereaza substante chimice variate. Acest lucru conduce la o schimbare a mirosului.

De ani de zile oamenii de stiinta sustin ca la aproape toti pacientii cu cancer se simte un miros neplacut. La un pacient care suferea de cancer pulmonar, sotia sa i-a simtit un miros mai specific. Ea a recunoscut mirosul de descompunere, spune Dr. George de la un centru de cercetare.

“Nasul electric” ajuta deja la o detectare rapida a cancerului pulmonar si a diabetului. Un mare progres a fost facut in detectarea cancerului ovarian.

Sa vedem cum miros bolile:

Diabetul are un miros de acetona.
Oamenii care au probleme hepatice au un miros de peste crud.
Cei care au infectie urinara au miros de amoniac.
Sudoarea la schizofrenici miroase a otet.

Febra tifoida are un miros de paine proaspat coapta.
Pacientii cu febra galbena au miros de carne.
Persoanele cu inflamare a ganglionilor limfatici miros a bere statuta.

Vixen studio