China a anuntat, dupa mai multe teste clinice, ca a descoperit un medicament care este eficient in lupta cu noul tip de coronavirus:Favipiravir. Anuntul a fost facut marti de un oficial citat de Xinhua, citata de Agerpres.

Ce este Favipiravir, medicamentul pe care China il considera eficient in infectia cu coronavirus

Favipiravir este un medicament care a fost aprobat pentru utilizarea clinica in cazul pacientilor cu gripa, in anul 2014 in Japonia. Medicamentul nu a demonstrat reactii adverse evidente in studiul clinic, a declarat intr-o conferinta de presa Zhang Xinmin, directorul Centrului National pentru Dezvoltare Biotehnologica, aflat sub autoritatea Ministerului Stiintei si Tehnologiei din China.

Favipiravir este activ si impotriva virusurilor gripei, virusului West Nile, virusului Febrei galbene, virusului aftoasa, flavivirusurilor, arenavirusurilor si alfavirusurilor. Acest medicament este cunoscut si sub numele de T-705, Avigan sau Favilavir.

Chinezii au facut un studiu la care au participat 80 de pacienti din Shenzhen, sudul Chinei. Un numar de 35 dintre toti acestia au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost inclusi intr-un grup de control.

Medicii chinezi au ajuns la concluzia ca pacientii carora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru acest virus intr-un timp mai scurt in comparatie cu pacientii din grupul de control.

Medicii au fost instruiti cu privire la Favipiravir si li s-a recomandat sa il includa in planul de diagnostic si tratament aplicat pentru COVID-19 in cel mai scurt timp, a precizat Zhang.

Deocamdata, acest medicament este disponibil in Japonia, pentru bolnavii de gripa. Nu stie cand va fi produs la scara larga pentru a fi disponibil la nivel mondial.

Nightwhisper