Ce mască este mai bună pentru un copil? Cu mai puțin de o săptămână pănă la începerea școlii, părinții nu știu exact cu ce se vor confrunta în momentul în care cei mici se vor întoarce la ore. Dacă până anul trecut cele mai mari probleme reprezentau hainele noi, caietele și ghiozdanele, acum părinții se întreabă: Ce mască este mai bună pentru un copil?

CITEȘTE ȘI:

Scenariile pentru începutul anului școlar. Elevii din două localități clujene s-ar putea să nu meargă la ore

Medicii pediatri au răspunsul pentru părinții îngrijorați.

Ce mască este mai bună pentru un copil?

Anul acesta școlar va fi diferit față de anii precedenți, însă după luni întregi în care orele s-au ținut online, este timpul ca elevii să se întoarcă în bînci. Totuși, pentru ca elevii să fie în siguranță, părinții trebuie să aibă grijă să aleagă cea mai bună mască.

Atâta timp cât părinții oferă un exemplu, copilul nu va face nazuri când va trebui să poarte masca, ci va înțelege că este pentru siguranța lor, dar și pentru siguranța celor din jur. Copiii înțeleg că există un virus periculos, că trebuie să se poarte mască, să se spele pe mâini și să încerce să păstreze distanța.

Copiii sub 5 ani nu sunt obligați să poarte mască

Autoritățile recomandă doar copiilor cu vârsta peste 5 ani trebuie să poarte mască.

Pentru cei mici, odată ce se întorc la școală, cel mai bine ar fi să poarte masca de bumbac. Masca din bumbac poate fi folosită în fiecare zi, atâta timp cât este spălată și călcată.

 Însă părinții trebuie să aibă grijă să le explice cum se poartă corect masca!

Cum se dezinfectează masca de material textil?

Cum se dezinfectează masca de material textil? Dat fiind faptul că este cea mai bună alegere și pentru copii, este nevoie ca aceasta să fie dezinfectată cu rigurozitate. Indiferent de materialul textil din care este confecționată masca, aceasta trebuie să fie spălată în mașina de spălat, la 60 de grade, cel puțin  jumătate de oră.

Dacă nu este timp pentru spălarea în mașină, masca din material textil poate fi foarte ușor dezinfectată dacă este folosit fierul de călcat. Aburii fierbinți ai fierului de călcat distruge microbii, iar masca poate fi refolosită în continuare fără nicio problemă.

  coral