Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, miercuri, ca dupa 15 mai nu se vor putea organiza nunti cu sute de persoane. A mentionat ca este posibila in luna august o relaxare astfel incat sa fie permisa participarea a mai mult de 8 persoane la astfel de evenimente

"Cu parere de rau nu pot da un raspuns pozitiv pentru ca nuntile romanilor in perioada in care chiar daca se relaxeaza in 15 mai conditiile de retinere, de comprimare a unor posibilitati de a ne misca liber, de a fi alaturi de cei dragi, aceste conditii nu se vor relaxa suta la suta. Individual probabil vom avea dreptul la aceasta miscare de a ne duce, a ne relaxa, de a ne plimba, de a rezolva cateva probleme individuale, dar, din pacate, presupun eu, nu va dau un raspuns oficial, nu cred ca in 15 mai am scapat cu totul de acest coronavirus. Nu inseamna ca in 15 mai virusul s-a oprit si ia o pauza. Noi va trebui sa fim atenti in continuare, sa ne protejam, sa purtam masca, sa avem grija sa ne spalam pe maini, sa nu stam mai mult de trei la o discutie, sa respectam distantarea sociala, anumite activitati se vor relua in anumitre conditii", a spus Vela, raspunzand pe Facebook la intrebarile adresate.

El a spus ca nu va fi momentul unei relaxari generale astfel incat sa poata avea loc evenimente cu sute de persoane, sa riscam o contaminare in masa. "In consecinta, cred ca poate avea loc nunta in conditii normale, iar partea festiva cu cheful sa o lasam mai la toamna, cand putem evalua aceasta epidemie", a explicat Vela.

Ministrul a mai spus ca este posibil ca in luna august sa aiba loc o relaxare a conditiilor astfel incat nuntile sa poata avea loc cu mai mult de 8 persoane.

"Cred ca in august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare in 23 august probabil, dar depinde de cum reactionam fiecare roman astfel incat sa diminuam infectiile cu acest virus", a adaugat Vela.