Inca o voce puternica din Parlamentul European o sustine pe Laura Codruta Kovesi in cursa pentru desemnarea sefiei Parchetului European, dar il critica, totodata, pe liderul PSD, Liviu Dragnea! Mai mult, Guy Verhofstadt, lider al ALDE european, vrea modificarea legislatiei europene pentru blocarea fondurilor tarilor care nu se supun regulilor europene!

Ajutor pentru Laura Codruta Kovesi, critici pentru Liviu Dragnea

Guy Verhofstadt, lider al ALDE european, scrie ca Uniunea Europeana trebuie sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi in cursa pentru sefia Parchetului European si face acuzatii foarte grave la adresa lui Liviu Dragnea, pe care al acuza chiar ca i-a inscenat un dosar cu acuzatii false Laurei Codruta Kovesi!

Intr-un articol publicat pe platforma Project Syndicate, liderul grupului ALDE din Parlamentul European scrie ca ”Dragnea face totul pentru a o discredita pe Kovesi” si ca raspunsul celorlalte state UE, dar si al Consiliului, ar trebui sa fie sustinerea fostei sefe DNA in cursa pentru sefia nou-creatului Parchet European.

Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Calin Popescu Tariceanu din familia europeana ALDE

Verhofstadt, aflat in campanie electorala pentru un nou mandat de membru al Parlamentului European, cere institutiilor europene sa modifice legislatia astfel incat sa conditioneze fondurile UE de respectarea regulilor.

”Consiliul European si Parlamentul trebuie sa adopte legislatie care sa permita suspendarea subventiilor in cazul statelor ale caror guverne nu respecta regulile si standardele UE. Guvernele care submineaza sistematic statul de drept si presa libera nu ar trebui sa beneficieze de pe urma fondurilor de coeziune”, a scris liderul ALDE.

Guy Verhofstadt nu l-a uitat nici pe liderul ALDE din Romania, Calin Popescu Tariceanu. Liderul ALDE european a criticat dur in ultimele luni partidul din Romania condus de Calin Popescu Tariceanu si a cerut excluderea acestuia din marea familie europeana ALDE.

coral