Guvernul Orban se reuneste, miercuri, in sistem teleconferinta, pentru a adopta un prim set de masuri pentru sustinerea companiilor si salariatilor din sectoarele afectate de pandemia de coronavirus.

Sedinta de Guvern. Premierul Ludovic Orban a anuntat ca se va da ”un puternic semnal angajatilor si economiei”.

Sedinta de Guvern, care va avea loc in sistem de teleconferinta, este programata la ora 17.00.

In cadrul ei se vor adopta masuri care ar trebui sa contracareze criza generata de pandemia de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul va adopta un prim set de masuri pentru sustinerea companiilor si salariatilor din sectoarele afectate.

"Vom da un puternic semnal angajatilor si economiei: Guvernul va interveni pentru mentinerea locurilor de munca si continuarea activitatii in cat mai multe sectoare economice. Pe langa deciziile pe care le vom lua in sedinta de maine, vom continua sa luam masuri asupra carora ne vom consulta cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor”, a declarat, marti, Ludovic Orban.

Masurile care vor fi analizate si adoptate miercuri de Guvern vizeaza cresterea lichiditatii companiilor, sprijinirea platii somajului tehnic de catre companii pentru angajatii care isi vor suspenda temporar activitatea, reducerea interactiunii directe a cetatenilor cu institutiile statului, o masura in acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale; stimularea capacitatilor de productie pentru cat mai multe bunuri necesare in aceasta perioada de criza, respectiv materiale sanitare de protectie, dezinfectanti, scrie news.ro.

La randul sau, ministrul Finantelor Publice a anuntat, marti seara, la Digi 24, ca statul este pregatit sa sustina economia, fiind gandite mai multe masuri, al caror impact financiar este estimat la 2% din PIB.

Pentru a reduce raspandirea pandemiei de coronavirus, autoritatile au adoptat, progresiv, mai multe masuri care au afectat companiile si angajatii din multiple sectoare.

coral