News Flash:

Hotarare definitiva in dosarul profesorilor spagari de la Bogdan Voda. Toti inculpatii scapa de acuzatia de abuz in serviciu

30 Iunie 2017
1603 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7729 RON (0.0000)
USD: 4.3160 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Spagarii de la UBV raman condamnati dar nu pentru abuz in serviciu

Curtea de Apel Cluj  a solutionat definitiv dosarul in care mai multi profesori de la Universitatea Bogdan Voda din Cluj-Napoca au fost trimisi in judecata pentru trafic de influenta si alte infractiuni, pronuntand, in cursul zilei de ieri, hotararea definitiva.

Magistratii au admis in parte apeurile declarate de catre inculpati, achitandu-i pe acestia de sub acuzatia de abuz in serviciu si instigare la abuz in serviciu, chiar daca la dosar existau probe ca au fost savarsite mai multe acte materiale, ca urmare a admiterii cererii de schimbare a incadrarii juridice, intrucat fapta nu mai este prevazuta de legea penala.

Astfel, cu toate ca toti inculpatii au fost achitati de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, restul pedepselor pronuntate de catre instanta de fond au fost pastrate.

Procurorii DNA trimiteau in judecata la mijlocul anului 2015 mai multe cadre universitare ale Universitatii "Bogdan Voda", intr-un amblu dosar de trafic de influenta. Alaturi de Florin Pintea Radu, lectorul Faculatii de Stiinte Economice din cadrul UBV si membru in consiliul profesoral, au mai fost trimis in judecata Vlad Daniel Valerius, conferentiar in cadrul aceleiasi facultati, precum si Baldean RoxanaBudacan Ionut-DumitruLehene Doru BogdanMajeri Maria IoanaSomesan Ionut SorinTrifan Daniel Viorel si Vrancean Paul.

Florin Radu Pintealector al Facultatii de Stiinte Economice  din cadrul Universitatii Bogdan Voda din Cluj-Napoca fusese retinut la sfarsitul lunii iunie a anului 2015, fiind acuzat de faptul ca vinde studentilor aflati in ultimi ani lucrari de licenta la pretul de 200 de euro bucata.

Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi vandut doua lucrari de licenta la pretul de 200 de lei bucata catre doi studenti, insa unul dintre acestia l-a denuntat, motiv pentru care a fost retinut 24 de ore de catre procurori iar acum risca dosar penal. Din cate se pare, ar fi decis sa colaboreze cu Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj. In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

"In perioada octombrie 2014 - iunie 2015, inculpatii Vlad Daniel - Valerius si Pintea Florin - Radu, in calitate de indrumatori stiintifici, au pretins diferite sume de bani (in lei si valuta) de la studenti si masteranzi, in schimbul elaborarii integrale si remiterii in format electronic a unor lucrari de licenta si lucrari de disertatie, pentru a facilita promovarea frauduloasa a examenelor si restantelor, fara ca studentii sa se prezinte la sustinerea acestora.

De asemenea, inculpatul Pintea Florin - Radu a primit sume de bani si in schimbul promisiunii de a interveni pe langa colegii profesori si a facilitat prezentarea frauduloasa a inculpatei Baldean Roxana la sustinerea a sase examene in locul masterandei Majeri Maria - Ioana, fapt ce a determinat promovarea ilicita, in contumacie, a examenelor respective de catre aceasta din urma.

Inculpata Baldean Roxana, la 17, 18 si 19 iunie 2015, in urma unei intelegeri prealabile cu inculpatii Majeri Maria - Ioana si Pintea Florin - Radu, s-a prezentat la sustinerea a sase examene in cadrul cursurilor de master organizate la Universitatea 'Bogdan Voda', examenele fiind sustinute in numele inculpatei Majeri Maria - Ioana, facilitandu-i astfel, in mod fraudulos, promovarea acestor examene.

Inculpata Majeri Maria - Ioana, masterand la Universitatea 'Bogdan Voda', Facultatea de Stiinte Economice, a determinat-o pe inculpata Baldean Roxana sa se prezinte si sa sustina in locul acesteia sase examene organizate in timpul sesiunii din luna iunie 2015, iar pe inculpatul Pintea Florin - Radu, in calitate de supraveghetor al acestor examene, l-a determinat sa se asigure ca inculpata Baldean Roxana poate sustine probele sub identitate nereala.

Inculpatii Somesan Ionut - Sorin si Trifan Daniel - Viorel, masteranzi, l-au determinat pe inculpatul Pintea Florin - Radu, in calitate de coordonator stiintific in cadrul Universitatii 'Bogdan Voda', sa elaboreze in integralitate si sa predea lucrarile lor de disertatie;

Inculpatii Budacan Ionut - Dumitru si Vrincean Paul - Ioan, masteranzi, l-au determinat pe inculpatul Vlad Daniel - Valerius, in calitate de coordonator stiintific in cadrul Universitatii 'Bogdan Voda', sa elaboreze in integralitate si sa predea lucrarile lor de disertatie;

Inculpatii Colcer Bogdan - Ionut si Lehene Doru - Bogdan, studenti ai Facultatii de Stiinte Economice - din cadrul Universitatii 'Bogdan Voda', i-au remis inculpatului Pintea Florin - Radu diverse sume de bani, in schimbul promisiunii celui din urma de a le facilita promovarea frauduloasa a examenelor, prin interventia pe care urma sa o faca pe langa colegii profesori", aratau procuroii in momentul trimiterii in judecata.

In urma unui proces care a durat nu mai putin de 13 termene, timp in care au existat si cereri de abtinere formulate de catre magistrati, Tribunalul Cluj pronunta la data de 9 decemrbie a anului trecut sentinta in dosar, condamnandu-i pe toti cei 12 inculpati trimisi in judecata la pedepse de inchisoare, ce-i drept, cu suspendare.
Pintea Florin Radu

Pintea Florin Radu, conferentiarul spagar specializat in obtinerea de avantaje pentru studenti, a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru luare de mita in forma continuata, un an de inchisoare pentru trafic de infuenta in forma continuata si un an de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma continuata. Ca urmare a faptului ca infractiunile au fost comise in concurs, instanta le-a contopit si a aplicat cea mai grea, de doi ani de inchisoare, pe care a sporit-o cu opt luni, astfel incat acesta a ramas cu doi ani si opt luni de inchisoare, cu suspendare, si interzicerea pe o perioada de doi ani a mai multor drepturi, printre care si acela de a mai ocupa o functie in cadrul invatamantului superior.


Codamnarile pronuntate de catre Tribunalul Cluj, ca instanta de fond

Vlad Daniel Valeriu, conferentiar in cadrul UBV:

- un an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata

Trifan Daniel Viorel (Conf.univ.doc)

 - 11 luni inchisoare si 1 an interzicerea exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a) si b) C.pen. (dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat), pentru savarsirea infractiunii de instigare la infractiunea de abuz in serviciu

 Majeeri Maria Ioana (masterand)

- 1 an inchisoare si 1 an interzicerea exercitarii unro drepturi, printre care si cea de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat pentru savarsirea infractiunii de instigare la infractiunea de abuz in serviciu

- 6 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata

- pedeapsa principala cea mai grea de 1 an inchisoare, pe care o sporeste cu 2 (doua) luni inchisoare, rezultand pedeapsa de: - 1 (un) an si 2 (doua) luni inchisoare si 1 an interzicerea exercitarii unor drepturi

Baldean Roxana (cea venita in locul altcuiva la examen)

 - 6 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, prev. de art. 322 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 396 alin. 10 C.proc.pen.

Somesan Ionut Sorin (masterand)

- 11 luni inchisoare si 1 an interzicerea exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a) si b) C.pen. (dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat), pentru savarsirea infractiunii de instigare la infractiunea de abuz in serviciu

Vrancean Paul Ioan (masterand)

- 11 luni inchisoare si 1 an interzicerea exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a) si b) C.pen. (dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat), pentru savarsirea infractiunii de instigare la infractiunea de abuz in serviciu

Budacan Ionut Dumitru (masterand)

- 1 (un) an inchisoare si 1 an interzicerea exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a) si b) C.pen. (dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat), pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu, in forma continuat

Lehene Doru Bogdan (student)

- pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, la pedeapsa de 1 (un) an inchisoare

- pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta, in forma continuata (3 acte materiale), la pedeapsa de 1 (un) an inchisoare.

- pedeapsa principala cea mai grea de 1 an inchisoare, pe care o sporette cu 4 (patru) luni inchisoare, rezultand pedeapsa de: - 1 (un) an si 4 (patru) luni inchisoare si 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) si b) C.pen., ca pedeapsa complementara, ti anume dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.

Colcer Bogdan Ionut (student)

- 11 luni inchisoare si 1 an interzicerea exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit. a) si b) C.pen. (dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat), pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Bogdan_Voda
bogdan voda pintea radu condamnari spaga examene
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 23 queries | Mysql time :0.046463 (s)