Fermierul Gelu Barna, amendat cu 5.000 lei de politisti in urma cu cateva zile pentru ca nu a trecut intervalul orar in care isi munceste terenul pe declaratie (conform propriilor spuse, ar fi apelat 112 pentru a reclama ca este o victima a abuzurilor politiei. Barbatul recunoaste ca a devenit nervos in momentul in care agentul de politie din Timisoara l-a anuntat ca-l va amenda.

”Am depasit limita dupa ce am luat amenda. Trebuia sa ma descarc. Sa nu uite domnul politist ca am sunat la 112, a venit un alt echipaj de politie. Acel echipaj a zis ca nu poate anula procesul verbal intocmit de colegul lui si sa il contest!”, a povestit Gelu Barna pe Facebook.

Politia: ”Nu avea ce sa caute in Timisoara”

IPJ Timis a venit ins cu o noua versiune a povestii. Reprezentantii institutiei sustin ca amenda incasata de fermier nu are legatura cu ora ci cu locul in care se afla. Politistii spun ca Gelu Barna nu a putut sa-si justifice prezenta in Timisoara, cu toate ca acesta o trecuse in declaratie?!

”Barbatul nu a putut sa-si justifice prezenta in Timisoara (marti, n.r.) si a fost sanctionat cu suma de 5.000 de lei, conform articolului 3 alineat 1 litera a din Ordonanta militara nr. 3”, a afirmat reprezentantul IPJ Timis, citat de Agerpres.

”Eu pot sa demonstrez ca aveam ce cauta in Timisoara la ora aceea. Sunt curios cum o scalda domnul politist”, a replicat Gelu Barna pe Facebook.

”Bonus” de 3.000 lei pentru ca a fost recalcitrant

Fermierul Gelu Barna a fost amendat zilele trecute cu 5.000 de lei dupa ce politistii care l-au oprit in trafic nu l-au crezut ca se indreapta spre Sacalaz, acolo unde agricultorul administreaza ferma Complet Land. Fortele de ordine nu au dat crezare adeverintei pe care fermierul le-a prezentat-o si, reprosandu-i ca nu are trecuta ora la care se va intoarce de la semanat, l-au amendat cu 2.000 de lei. Pentru ca agricultorul a protestat si le-a cerut justificari, politistii i-au aplicat amenda maxima de 5.000 de lei, scrie agrointel.ro.

coral