LISTA ţărilor se va actuliza săptămânal e către Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat sâmbătă care este lista cu toate țările pentru care se elimină obligativitatea carantinei sau autoizolării la domiciliu atunci când cetățenii revin în România din aceste țări, dacă, bineînțeles, sunt asimptomatici.

Lista, care în prezent cuprinde 17 țări exclusiv din Europa, se va actualiza săptămânal de către Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Către și dinspre aceste destinații se vor relua și cursele aeriene comerciale.

Este vorba de:

Austria

Bulgaria

Cehia

Cipru

Croația

Confederația Elvețiană

Germania

Grecia

Islanda

Letonia

Liechtenstein

Lituania

Malta

Norvegia

Slovacia

Slovenia

Ungaria

Această hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență intră în vigoare începând cu data de 15 iunie 2020, de la ora 0:00.

Lista Statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde) Conform Hotărâriinr 29 din 13.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de UrgențăIntră în vigoare de la data de 15.06.2020, de la ora 0:00.

ZONA VERDE: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

ZONĂ GALBENĂ (izolare ladomiciliu 14 zile/ carantină*): Toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa. coral