In contextul Sarbatorilor Pascale, Marcel Vela va emite o noua Ordonanta Militara. In cadrul acesteia, persoanele de peste 65 de ani ar putea beneficia de un alt orar pentru a iesi din casa.

Astazi, Marcel Vela va emite Ordonanta Militara cu numarul 9, in cadrul careia s-ar putea specifica un alt orar pentru iesirea din case a batranilor de peste 65 de ani. Acest lucru se poate intampla in contextul in care oamenii au nevoie sa iasa la cumparaturi, dat fiind faptul ca se apropie Sarbatorile Pascale.

Mai mult, tot in cadrul Ordonantei Militare cu numarul 9 ar putea fi specificata obligativitatea purtarii mastilor de protectie de catre toti cetatenii.

„Intelegem nevoia oamenilor de a-si asigura bunurile de strica necesitate, evaluam in permanenta situatia. Daca specialistii vor propune noi masuri, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta cu siguranta va decide in acest sens si daca va decide, va fi dispusa o anumita interdictie prin ordonanta militara.

E importanta o analiza inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferentia un alt interval orar, sau poate chiar a mari, pentru ca la inceputul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor sa iasa la cumparaturi”, a spus Bogdan Despescu.

Ieri, in Capitala au fost luate cu asalt pietele, in special de pensionari, lucru ce a dus la incalarea regulii de distantare sociala, specificata in toate Ordonantele Militare impuse pana in acest moment. Sambata, in Capitala se va actiona cu peste 2.000 de angajati MAI, militari si politisti locali, pentru siguranta cetatenilor si pentru evitarea aglomeratiilor.

coral