Pacienți cu coronavirus au fost ținuți într-un chioșc fast-food. Dezvăluirea a fost făcută de noua conducere a Spitalului Județean Sibiu. Aceștia susțin că au găsit numeroase probleme când au preluat conducerea unității medicale.

Potrivit noii conduceri, mare parte dintre probleme au fost remediate.

Pacienți cu coronavirus, ținuți într-un chioșc fast-food

O mare problemă remediată la Spitalul Județean din Sibiu a fost aceea că pacienții cu COVID-19 erau ținuți câteva zile și tratați într-un chioşc fast-food, fără toaletă şi baie, unde erau doar radiatoare electrice. O altă dezvăluire traumatizantă a fost aceea cu privire la persoanele decedate din cauza coronavirus. Acestea erau așezate în sicriu de față cu bolnavii care așteptau să se testeze și să se interneze.

Colonelul Constantin Vlase, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a declarat că una din primele măsuri luate de conducerea militară a spitalului a fost să mute pacienţii care au stat şi câteva zile într-un chioşc fast-food, fără toaletă şi baie, prevăzut doar cu radiatoare băgate în prize, în clădirea administrativă a spitalului, în sala sindicală, care a fost transformată în salon.

„În momentul de faţă chioşcul din faţa UPU nu mai este destinat managementului pacienţilor COVID-19. Acesta va fi reamenajat, utilizarea sa ulterioară urmând a fi decisă în funcţie de necesităţi. Chioşcul a fost o soluţie temporară de urgenţă utilizată în contextul creşterii numărului de pacienţi. Deoarece nu oferea condiţii normale de asistenţă medicală pacienţilor şi nici condiţii optime de muncă pentru personalul medical, au fost făcute demersurile pentru mutarea activităţii medicale în sala sindicală a SCJU, unde au fost amenajate 12 paturi pentru pacienţii COVID pozitiv, unde pacienţii au un grup sanitar propriu. În spaţiul rămas liber se vor mai desfăşura doar activităţi de recoltare a testului COVID, dacă condiţiile de supraaglomerare a UPU vor impune acest lucru”, a explicat medicul militar.

coral