Premierul Ludovic Orban a susținut miercuri o conferință de presă la sediul PNL, după ședința Biroului Executiv Național în care conducerea partidului a validat candidaturile pentru alegerile locale. Orban a precizat că nu au fost încă validate candidaturile pentru sectoarele din București, unde se poartă în continuare negocieri. Conferința premierului a fost bruiată de câțiva protestatari care au scandat împotriva legii carantinei. Legea va fi adoptată astăzi de Senat.

„Au fost validați candidații în județele României cu excepția a patru județe, Brăila, Giurgiu, Bihor și în București, cu excepția candidaturii lui Nicușor Dan. Am stabilit candidați cu experiență, integrii. Obiectivul candidaților noștri este acela de a se prezenta în fața alegătorilor cu proiecte pentru dezvoltarea comunităților locale”, a declarat premierul Ludovic Orban, după ședința BEX.

Premirul a precizat că în București continuă negocierile cu partidele de dreapta.

În timpul declarațiilor, aproximativ 15 contestatari ai Legii carantinei au protestat în fața sediului PNL. Aceștia au strigat „Opriți legea dictaturii!”, „Să vă fie rușine!” sau „Ați băgat frica în români”. Premierul Ludovic Orban și-a continuat însă conferința de presă.

coral