68 de copaci noi se vor planta doar în proiectul de modernizare din zona Piața Lucian Blaga, dar și pe arterele Napoca, Petru Maior și Emil Isac, în centrul Clujului. Deja s-au plantat primii arbori pe strada Napoca, arteră lipsită până acum de copăcei. În toate proiectele de modernizare din centrul orașului, administrația și-a făcut o politică din a planta copaci de mari dimensiuni. De asemenea și în proiectele urbanistice investitorii au obligația să planteze pe arterele pe care au proiecte arbori cu balot de aceeași manieră.

Cei de la Eco Garden, furnizorii de copaci din proiectele Primăriei, au salutat prezența primarului Emil Boc la plantări încă de duminică, când au fost aduși primii arbori pe strada Napoca, o arteră din centrul orașului pe care nu exista niciun copăcel.

S-au plantat copaci și pe primul tronson al străzii Republicii dar și în Piața Lucian Blaga. În această zonă existau deja câțiva copaci și urmează să se ajungă la peste 30 de arbori.

La fel, Primăria a plantat recent copaci și pe o altă arteră medievală, prinsă în alt proiect de finanțare cu bani europeni, Strada Ferdinand, unde, de asemenea, nu existau arbori.

Șefii de la Mediu au intervenit în cadrul unei dezbateri publice organizate de Primărie în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică și au cerut ca pe toate arterele din centrul orașului să fie plantați cât mai mulți arbori de mari dimensiuni, mai ales că orașul are probleme cu poluarea generată de traficul auto.

Proiectul de modernizare din Piața Lucian a început în urmă cu mai bine de 10 ani (2006). Se vor reduce benzile de trafic auto în zona Pieţei Lucian Blaga şi se extinde, în schimb, spaţiul pentru pietoni, cu aproximativ 1000 mp; de asemenea, apar piste de biciclete (cu bandă de siguranţă), care să se lege cu celelalte căi velo din centru, se înmulţesc copacii şi se amenajează mobilier stradal.