Raed Arafat a anuntat ca Romania se confrunta si cu o alta problema, din cauza pandemiei de coronavirus. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) a a tras atentia asupra faptului ca nu mai exista sange in centrele de transfuzie. El a facut apel la romani pentru a solutiona aceasta problema.

Raed Arafat ii avertizeaza pe romani cu privire la situatia critica in care ne aflam

In timpul conferintei de aseara, Raed Arafat a ridicat o alta problema cu care se confrunta Romania in plina plandemie de coronavirus; lipsa sangelui in centrele de transfuzie. Seful DSU i-a rugat pe oameni, chiar daca sunt nevoiti sa se autoizoleze, sa paraseasca domiciliu pentru a merge la centrele de transfuzie si pentru a ajuta romanii aflati in nevoie.

„In ultima perioada colegii din centrele de transfuzii sanguine ne-au semnalat scaderea foarte serioasa a actiunilor de donare de sange. Chiar daca suntem in situatia in care ne aflam la acest moment, sa stiti ca restul patologiilor, restul bolilor continua sa existe si au nevoie de sange, au nevoie de produse sanguine si au nevoie de salvatorii de vieti care sunt, de fapt, donatorii de sange, care merg si doneaza periodic la centrele de sange”, a spus Arafat.

Oamenii care merg sa doneze, liberi sa circule

Arafat a precizat ca oricine poate merge sa doneze, atata vreme cat e perfect sanatos. Asadar, oricine va dori sa mearga sa doneze o va putea face in baza declaratiei pe propria raspundere.

„Atragem atentia ca aceasta activitate de donare de sange continua sa existe si este extrem de necesara. Rugam salvatorii de vieti, donatorii de sange sa-si continue activitatea, centrele de transfuzie sanguina sunt deschise si ii asteapta. Altfel s-ar putea sa inregistram decese printre pacientii care au nevoie de sange si nu vor gasi acest produs extrem de important si bineinteles, derivatele lui”, a mai spus Arafat, potrivit Hotnews.

coral