Secretul neștiut despre ceai. De ce trebuie să bem ceai în fiecare zi? Ceaiul este o băutură pe care omenirea o consumă de mii de an, ajungând să fie cel mai consumat lichid, după apă.

Indiferent că bem o cană de ceai la micul dejun sau seara înainte e culcare, ceaiul are multe efecte benefice pentru organism.

Secretul neștiut despre ceai: menține artele sănătoase

Dacă bem ceai verde regulat, ajută la păstrarea tinereții artarelor. Deoarece ceaiul verde conține antioxidanți puternici, acționează împotriva oxidării colesteroulului și previne să se formeze cheaguri de sânge.

CITEȘTE ȘI:

Greșelile care ne distrug sănătatea. Ce greșeli faci ce îți afectează sănătatea?

Consumul de trei căni de ceai verde pe zi scade riscul de infarct miocardic și de accident vascular cerebral.

Secretul neștiut despre ceai: scade riscul de diabet

Consumul de ceai verde ajută și la scăderea riscului de diabet. Trei căni de ceai verde, consumate într-o zi, scade zahărul din sânge, insulina și rezistența la insulină. De asemenea, ceaiul verde este foarte bun pentru flora intestinală.

Secretul neștiut despre ceai: ajută metabolismul

De cele mai multe ori, ceaiul verde este indicat în diete. Consumul de ceai verde în fiecare zi ajută metabolismul: grăsimile nu mai sunt absorbite atât de mult, producția de adipocite se limitează și grăsimile sunt oxidate mai puternic.

Secretul neștiut despre ceai: întărește oasele

Persoanele care beau între una și trei căni de ceai verde pe zi reduce riscul de fracturi.

Secretul neștiut despre ceai: previne ulcerul gastric

Unul dintre efectele benefice ale ceaiului este acela că reduce șansele de înmulțire a bacteriei Helicobacter pylori care produce gastrita cronică și care, uneori, poate să se dezvolte în ulcer.

Secretul neștiut despre ceai: protejează dantura

Substanțele sănătoase din ceai ajută la încetinirea înmulțirii bacteriilor din gură și astfel reduce șansele de apariție a cariilor.

CITEȘTE ȘI:

Adevărul ascuns despre mere. Greșeala pe care o fac romanii cand mănancă mere

 

  coral