Cercetătorii belgieni de la Universitatea Ghent au descoperit că românii şi, în general, locuitorii din ţările din Estul Europei sunt mai rezistenți la coronavirus.

Se pare că avem o altă configuraţie a celulelor din căile noastre aeriene determinată de anumite caracteristici genetice.

Cercetătorii au descoperit o legătură evidentă între o genă (ACE1) şi dezvoltarea Covid-19.

”Cercetătorii de la Universitatea din Gent (UGent) consideră că diferenţele genetice între rezidenţi explică de ce noul coronavirus face mai multe victime în unele ţări. Acest lucru ar explica, potrivit acestora, de ce ţările scandinave sau cele din Europa de Est par mai puţin afectate decât alte regiuni ale lumii”, se arată într-un articol publicat de Universitate, citat de adevărul.ro.

În ţările scandinave, numărul morţilor este mult mai mic decât media, iar în ţările din Balcani, numărul morților este, de asemenea, relativ scăzut. În schimb, Covid-19 a lovit cu putere în nordul Italiei, Spaniei şi New York, în Statele Unite. Provinciile Limburg şi Hainaut din Belgia au fost, de asemenea, cel mai puternic lovite. 

Prof. Joris Delanghe a susţinut: ”Cercetătorii se concentrează prea mult asupra virusului pentru a explica diferenţele dintre ţări. Acesta ar fi putut suferi mutaţii sau ar putea fi mai grav sau mai puţin grav în funcţie de condiţiile dintr-o anumită ţări. Pentru a combate virusul mai eficient, ar trebui să acordăm mult mai multă atenţie persoanelor care locuiesc în aceste ţări şi modul în care aceste populaţii sunt diferite din punct de vedere genetic”.