Cadrele medicale din Spitalul Judetean Buzau sunt testate, in aceste zile, cu teste rapide, pe care insa Directia de Sanatate Publica nu le recomanda, nefiind concludente suta la suta. Pana acum, aproape 260 de angajati din cel mai mare spital din Buzau au fost testati, dupa ce si-au dat acordul in acest sens, rezultatele fiind negative pentru toti.

Potrivit managerului Spitalului Judetean Buzau, Claudiu Damian, testarea cadrelor medicale a inceput joi, iar pana vineri au fost verificate cu teste rapide 256 de cadre sanitare, rezultatele fiind negative. Testarile s-au facut doar la cei care si-au exprimat dorinta si au semnat in acest sens.

"Am inceput testarea cadrelor medicale pentru acei angajati care si-au dat acordul pentru a fi testati, din cauza ca Ministerul Sanatatii nu aproba testarea cadrelor cu aceste teste rapide. De aceea, am luat aceasta masura de precautie pentru a le testa totusi pe cadrele medicale, dar prin asumarea dumnealor”, a declarat Damian.

Managerul SJU Buzau a adaugat ca, dupa testarea a aproape 260 de cadre medicale, in cazul carora rezultatele la coronavirus au iesit negative, starea de spirit a angajatilor a devenit mult mai buna.

"A fost o usurare pentru foarte multi angajati, daca pana acum afluxul era mic, acum mai toata lumea vrea sa faca acest test rapid. E o relaxare sa vedem ca nu avem pana la acest moment cadre medicale infectate", a declarat Damian.

El a mai precizat ca, in cazul in care un test rapid va indica in cazul unui angajat prezenta coronavirusului, atunci se va cere un test oficial la DSP si numai dupa aceea se va vedea procedura de lucru.

Spitalul Judetean Buzau are circa 1.400 de angajati, iar directorul spune ca unitatea dispune de teste rapide pentru fiecare, insa acestea vor fi facute numai daca oamenii solicita.

Confirm managerului Claudiu Damian, in randul personalului din spital exista si persoane care nu vor sa fie testate, acestea fiind in principal medici care spun ca testele rapide nu sunt foarte sigure.

coral