Un barbat din Buzau a sunat la 112 ca sa reclame ca operatorul de telefonie mobila refuza sa-i rezilieze contractul. Un tanar din acelasi judet a reclamat ca sotia lui a fost rapita de pe strada, iar un alt apelant a spus ca voia sa-i cronometreze pe politisti in cat timp il vor gasi. Politistii din judet atrag atentia ca numarul apelurilor false la 112 a crescut in ultima perioada.

Un barbat din Buzau a sunat la 112 sa anunte ca a avut o conversatie cu un operator al unei firme de telefonie mobila care nu a vrut sa-i rezilieze contractul. A sunat la 112 spunand ca este o urgenta.

Un tanar de 21 de ani, a sunat la 112 si sesizat ca sotia sa, in varsta de 19 ani, a fost rapita de pe strada, din dreptul locuintei si a fost fortata sa se urce intr-un autoturism. 60 de politisti si 30 de masini au fost folosite pentru cautarea tinerei, relateaza Mediafax.

„Autoturismul invocat de apelant a fost dat in atentie inclusiv la nivel national. La scurt timp, tanara in legatura cu care s-a sesizat rapirea a fost gasita, aceasta infirmand totodata cele sesizate de sotul sau. Barbatul de 21 de ani a fost sanctionat contraventional conform O.U.G. 34/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta”, arata Politia Buzau.

Un alt barbat a sunat la 112 si a anuntat ca este sechestrat. Era acasa insa si a spus ca a apelat numarul unic de urgenta doar pentru a cronometra in cat timp este gasit.

„De la inceputul anului pana in prezent la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau au fost inregistrate peste 380 de apeluri nefondate, urmare carora s-au aplicat 304 sanctiuni, cu precizarea ca numarul acestor sesizari s-a marit in ultimele luni. In acest context subliniem ca problema apelurilor false la 112 nu este numai una institutionala, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor”, au transmis reprezentantii Politiei Buzau.

Pentru apelurile abuzive la 112, amenda este intre 500 si 1.000 de lei.

coral coral