O poveste demnă de filmele de acțiune s-a înregistrat în Oradea, după ce un polițist care i-a cerut favoruri unei tinere a avut de plătit cu vârf și îndesat pentru intențiile sale.

Totul ar fi pornit de la o ceartă pe care unul dintre agresori a avut-o cu iubita sa. Se întâmpla în urmă cu mai bine de doi ani, în seara de 6 martie 2019, după cum reiese din primul rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea trimis instanţei pe 27 februarie 2020, potrivit ebihoreanul.ro .  

Șerban Bunta este protagonistul din această poveste, cel care a făcut planul pas cu pas și a reușit să îl umilească pe R.B agent în cadrul Poliției Municipiului Oradea.

Într-o seară în care consumase băuturi alcoolice și se certa cu iubita lui, Bunta descoperă în telefonul tinerei mai multe conversații pe care aceasta le avusese cu polițistul.

Agentul îi făcea femeii propuneri indecente, încerca să o convingă să facă videochat și îi trimitea diverse filmulețe și poze cu tentă sexuală, dar și cu cadavrele unor oameni, surprinse cel mai probabil în timpul anchetelor polițienești.

Acela a fost momentul în care Bunta a decis să își strige răzbunarea. A uneltit un plan prin care să îl poată face pe polițist să plătească pentru ceea ce îndrăznise să facă. 

Așadar, Bunta a apelat la alți trei prieteni: Paul Herdean, Marcus Ivan şi Sergiu Bota. Inițial, l-a sunat pe polițistul B. și i-a dat acestuia întâlnire în parcarea Kaufland din Calea Borşului. Nici până în acest moment nu se știe cu exactitate de ce a acceptat polițistul întâlnirea. 

Bunta nu a venit singur, ci însoțit de amicii Paul Herdean, Sergiu Bota şi Marcus Ivan. Cei trei s-au urcat în mașina polițistului, toți având câte o armă în mână, în timp ce Bunta s-a pus pe scaunul din față, chiar lângă victimă, având în mână o sabie. 

Rechizitoriul arată că Bota avea o bâtă de baseball, iar Herdean un cuțit.

Au urmat scene demne de filmele de acțiune

Bunta a început să îi reproșeze polițistului tot ce l-a deranjat. Discuțiile au fost unele aprinse. Agresorul i-a cerut victimei să își ceară scuze de la iubita sa pentru limbaj și pentru materialele compromițătoare pe care i le trimisese. 

Inițial, Bunta și-a sunat iubita, urmând ca polițistul să îi ceară scuze prin telefon. Cum prietena sa nu a răspuns, agresorul i-a cerut subofițerului să-l însoțească până acasă, amenințându-l că în caz contrar va ajunge pe mână anumitor personaje din lumea interlopă din Oradea. 

Ajunși la locuința iubitei lui Bunta, polițistul a fost obligat, sub amenințarea sabiei, să se așeze în genunchi și să își ceară scuze de la aceasta. Totodată, agresorii l-au pus pe Bobotan să își sune iubita și să își mărturisească infidelitatea și să îi spună cu lux de amănunt tot ce a vorbit cu prietena lui Bunta. 

Agresorii l-au șantajat pe polițist, după ce au observat în conversații faptul că acesta ar fi spus la un moment dat că se droghează. 

Cuprins de disperare, B. s-a îndreptat spre ușa care nu era încuiată și a luat-o la goană, stringând „ajutor! Mă omoară!”. 

Cei trei au pornit în urmărirea lui, însă fără succes. Când au realizat că pot avea de suferit, bărbații s-au suit în mașină și au plecat spre Sântandrei, pe malul Crişului Repede, acolo unde au aruncat armele în apă. 

Când s-au întors în oraș, deja erau așteptați de patrulele de poliție care fuseseră alertate de colegul lor.

Toate cele 5 personaje implicate în poveste au fost duse la audieri. 

Pedepse cu suspendare pentru agresori

Magistrații le-au aplicat pedepse cu suspendare celor 4 agresori. Procesul continuă și în prezent însă. coral coral